ČLANOVI ATLETSKOG KLUBA “APATIN” USPEŠNI NA PRVENSTVU VOJVODINE U KROSU I NA ADIDASOVOJ TRCI U BEOGRADU

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Atletski savez Vojvodine i Atletski klub Srbobran bili su domaćini Prvenstva Vojvodine u krosu za sve starosne kategorije, na takmičenju pod vođstvom trenera Dušana Škorića – Špece, nastupilo je i sedam članova Atletskog kluba Apatin, najbolji rezultat postigla je Čegar Lukić Mariana koja je u seniorskoj trci na 3.000 metara ostvarila pobedu ispred predstavnica AK Banat Zrenjanin i AK Vojvodina Novi Sad, seniori AK Apatin u sastavu Borbelj Đuro, Sirak Tihomir i Aleksandar Bojović zauzeli su četvro mesto ekipno. Kod starijih juniorki nastupile su Bojana Vein koja je zauzela šesto mesto i Nataša Martinović koja je bila sedmoplasirana. Kod mlađih pionirki Sara Romoda zauzela je trinaesto mesto.

Mariana na pobednickom postolju Srbobran Prvenstvo  VojvodinePrvo mesta sveukupno u muškoj konkurenciji zauzeo je Spartak iz Opova, dok je u ženskoj konkurenciji prvo mesto osvojio Banat iz Zrenjanina.

Senior AK Apatina, Janić Edo nastupio je na Adidas trci koja je održana u beogradskom Hajd Parku, gde je u sveukupnom plasmanu zauzeo treće mesto.

Članove Atletskog kluba “Apatin” tokom aprila očekuju nastupi na Prvenstvu Srbije u maratonu koje se održava u okviru 28. Beogradskog maratona, 18. aprila i na Prvenstvu Srbije u planinskom trčanju koje se održava 25. aprila u Kuli.