LIKOVNA KOLONIJA, POKLON BAKE UNUCI ZA PUNOLETSTVO

APATIN DRUŠTVO VESTI

Baka Mira Vlatković, umesto uobičajenog proslavljanja u kafani, došla je na orginalnu ideju da svojoj unuci Maji, za 18-ti rođendan organizuje likovnu koloniju.

U prelepom ambijentu šume, zelenila, cveća i vočnjaka, u vikend naselju „Pumpa“ kod Apatina, unuka Maja je uživala dok je pet slikara iz Zapadnobačkog okruga (Zdravko Borojević, Josip Kler, Ljubomir Jakovljević, Milica Vukosav i Dalibor Dragović), stvaralo svoja dela.-Želela sam unuci da priredim nezaboravan doživljaj da pamti i kroz slike punoletstvo. Jedanako sam želela da se družimo sa slikarima u ambijentu prirode da i njima pružimo ugođaj-objašnjava ovu orginalnu ideju za 18 rođendan unuke, baka Mira. Ona najavljuje da će ova kolonija, sad već nazvana „Vlatković“ na vikend naselju „Pumpa“ prerasti u tradiciju. -Ovo je primer kako se može pomoći umetnicima, jednostavnim izletničkim vikendom, a deci ostaviti trajno sećanje na odrastanje. Naredne godine okupićemo još veći broj slikara-kaže Mira.

Slavljenica Maja je posebno oduševljena jer je odrastala u kući sa velikim brojem slika.- Ovih devet nastalih na likovnoj koloniji zauzimaće ipak počasno mesto. Volim umetnost iako sama ne slikam uživam kada sam okružena posebno delima koja prikazuju prirodu-kaže skromno srednjoškolka Maja. Slikar Borojević iz Sombora ne krije svoje oduševljenje.-Učestvovao sam na brojnim kolonijama u slikarskoj karijeri. Ovo je prvi put da sam na koloniji koja je posvećena punoletstvu. Baka Mira je i za nas iskusne slikare napravila atmosferu koja je za pamćenje –rekao je Zdravko Borojević.

Likovna kolonija punolestvo baka Mira i unuka Maja Likovna kolonija punoletstvo Maja Vlatković