MILAN VEJINOVIĆ – GOST RADIO DUNAVA

APATIN KULTURA VESTI

U emisiji ” Bez kulture je loše ” gost je bio Milan Vejinović, profesionalni glumac, rođen i odrastao u Apatinu. Sad zaposlen u Subotičkom pozorištu, pričao nam je i o svojim amaterskim danima i godinama koje je proveo na Akademiji i u Subotičkom pozorištu.

– Radio sam kao srednjoškolac u pozorišnom amaterizmu. Bio sam glumac u predstavama u školi kao i onima koje je, u Kulturnom centru, režirao Dušan Gladić. Poslednja amaterska predstava bila mi je ” Ćelava pevačica” Ežena Joneskoa. Ta gluma mi je dala ideju da bih mogao da glumu izaberem kao svoj poziv – pričao nam je Vejinović.

Pitali smo Milana i kako mu je bilo na Akademiji.

– Položio sam prijemni ispit i imao sreće da me u klasu primi glumac Predrag Ejdus. Radio je sa nama ozbiljno i nikad se nije desilo da ne dođe ili da zakasni. Imalo se šta od njega naučiti.

Interesovalo nas je od kad radi u Subotici i kako se tamo oseća.

– U Subotičkom pozorištu radim od 2008. godine i zaista mi se dopada što smo kao ansambl dobar tim i što su većina mladi glumci. Ne izdvajam ni jednog glumca, ali mislim da smo svi dobri kao tim. Dobijao sam i nagrade od stručnog tima. Odigrao već tridesetak uloga, nekad sam igrao glavne, čak naslovne uloge, a nekad sporedne.

Interesovalo nas je čime je sad zauzet i u našam gradu odakle je počeo.

– Sad sam u Apatinu angažovan kao reditelj. Pripremam sa glumcim amaterima, u Kulturnom centru. Sad ne bih ništa otkrivao nego tek za dva meseca kad ta predstava već bude spremna za izvođenje. Angažovali su me u Kulturnom centru gde sam nekad igrao prve uloge – rekao nam je na kraju razgovora Milan Vejinović.

AUTOR: Dušan Radivojević

Milan Vejinovic, bez kulture je lose (2) Milan Vejinovic, bez kulture je lose (1)