APATINAC GORAN ČEGAR IZABRAN ZA KOORDINATORA SVIH ULIČNIH TRKA I KROSEVA U SRBIJI

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Na nedavno održanoj sednici Upravnog odbora Atletskog Saveza Srbije doneta je odluka o imenovanju Gorana Čegara, predsednika AK Apatin  za koordinatora svih uličnih trka i kroseve u Srbiji. Samim tim sva takmičenja ove vrste biće pod patronatom ASS.

Na sednici su usvojene i druge odluke za predstojeću sezonu u 2018.godini. Novi predsednik stručnog saveta ASS biće Goran Obradović, trener Ivane Španović, koji je najkvalitetniji stručnjak u Srbiji. Ujedno je izmenjen sastav Komisije za licenciranje trenera ASS, gde će predsednik takođe biti Goran Obradović.

Atletika konačno u Srbiji postaje kraljica sportova, i što je najvažnije postaje sve masovnija zbog novih staza, objekata i organizacije takmičenja u našoj zemlji. ASS uvodi stručni štab po grupama disciplina kao i supervizore koji će savetovati trenere , donešena je odluka o pripremi proslave 110 godina atletike u Srbiji i 70 godina od osnivanja ASS.

Doneta je odluka o visini obeštećenja prilikom prelaska atletičara iz kluba u klub za prelazni rok 2017.godine, kao i odluka o usvajanju liste rekorda postignutih u period od 06.03 do 30.09.2017. godine kao i odluku o usvajanju liste ultramaratonskih rekorda u Srbiji. Pored ovoga, odlučeno je da će naredne godine Beograd biti domaćin prvog Serbian open Maratona, koji je planiran za oktobar 2018.godine. Ono što je važno je da će ovaj maraton, i sasvim nova staza koja će biti obeležena u gradu, biti sertifikovan od strane Svetske i Evropske atletske federacije.