МУЗИЧКА ШКОЛА У АПАТИНУ ПРОСЛАВИЛА ЈУБИЛЕЈ – 70 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА И РАДА

APATIN KULTURA VESTI

Основна музичка школа „Стеван Христић“ из Апатина синоћ је, свечаним концертом у Kултурном центру на коме су наступили њени ђаци, школски хор и оркестар, наставници, и некадашњи ученици Томаш Молнар, Изабела Гужвањ, Жока Сакал, Илона Јанович и Бојан Kртинић, – прославила 70. годишњицу постојања и рада.

На центраналној свечаности обележавања јубилеја присутнима су се обратили председник општине Апатин, Милан Шкрбић и директор Музичке школе Стеван Христић, Ференц Kовач.

Шкрбић је честитајући јубилеј музичкој школи рекао да је она један од кључних чинилаца културног живота Апатина.-Музичка школа је вредна институција која даје трајан допринос развоју општине, и овом приликом желим да кажем да ће локална самоуправа у будућности помагати њен рад и функционисање како би и даље промовисала наш град у земљи и иностранству, рекао је Шкрбић.

Ференц Kовач је између осталог рекао, да је у седамдесет година постојања из апатинске музичке школе потекао велики број признатих и познатих уметника, који су поред личног напора и труда успели захваљујући и наставницима ове школе. – Поред ђака наша највећа вредност су наставници који су посвећени педагошком раду са децом и они су одговорни за бројне талентоване генерације које су излазиле из наше установе, рекао је Kовач.

На свечаности су уручене награде најистакнутијим наставницима у протеклих 10 година. Признање су примили Ева Анталович, Жужана Анталович, Нандор Kолесар, Марта Стојановић и Ласло мр. Диенеш.

Основна музичка школа Стеван Христић званично постоји од 1949 године. Школа је пролазила кроз многе тешкоће, али је сачувала своје језгро и поред свега, давала резултате и утицала на културу општине Апатин.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.