ЈАКОБ ФАЈФЕР ЧЕСТИТАО ВАСКРС ПРАВОСЛАВНИМ ВЕРНИЦИМА

APATIN DRUŠTVO VESTI

„МИР ВАМА“
(Iv 20,19)

Овим речима је Ускрсли Исус поздравио своје ученике-апостоле који су се затворили у дворану последње вечере од страха пред људима. Будићи да за Ускрслога нису више важили физички закони на земљи када им се Исус указао и поздравио их са: МИР ВАМА!, они су се престрашили јер је ушао кроз затворена врата.

Шта рећи на овај поздрав Ускрслог Господа Исуса Христа?

Па, то је поздрав и уједно жеља Ускрслога у оно време апостолима. Но, будући да је Ускрсли Господин и Божји Син тј. Бог, а Бог је вечан, онда и овај поздрав и жеља вреде вечно тј. за сва времена, односно, за цело човечанство и сваку генерацију, наравно и данас за нас, и доклегод постоји овај свет.

Многи се питају: Како доћи до тог жељеног и вапијућег МИРА?

Најпре морамо успоставити МИР, свако људско чељаде у себи, сам са собом, а будући да смо ми слаби и крхки људи ми тај МИР можемо само задобити од Бога, односно од Онога који је сам МИР, а то је Исус Крист, једини прави мир. Он је и рекао: МИР вам свој дајем, не дајем га као што свет даје, јер га свет без мене не може имати. Дакле, нама је потребан МИР БОЖЈИ, а то је прави мир. Њега само можемо измолити од Ускрслог Исуса Криста да нам га дарује. Њему се повиновати, понизно га зато молити, јер само понизна молитва је драга Богу. Понизна особа бива услишана од Бога, горда и охола никако. Ради тога и нема правога МИРА у свету, јер нико не жели да се понизи пред другим, нико не жели први да попусти, да опрости и док нема опроштења неће бити ни правога МИРА. Опрост је услов за МИР, опрост, који се догађа у ЉУБАВИ и зато Исус каже, Он једини: љубите и своје непријатеље, чините добро онима који вас прогоне итд. док то небудемо сви без разлике чинили, неће бити МИРА на овој земљи која свима нама припада. На темељу Исусових речи и свети Павао нам поручује у посланици Римљаним: Колико је до вас, у МИРУ будите са свим људима!

То је моја молитва и жеља свима нама да нас Ускрсли Исус обдари својим МИРОМ.

Свој Православној бараћи честитам најрадоснији празник у којем нам се дарује сам Христос!

ХРИСТОС ВАСКРСЕ!

Јакоб Фајфер, жупник наддекан бачки

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *