ОДРЖАНО ШКОЛСКО ТАКМИЧЕЊЕ У ОДБОЈЦИ

APATIN ODBOJKA SPORT VESTI

У четвртак је у Апатину одржано општинско такмичење у одбојци у конкуренцији основних школа на коме су своје представнике имале четири школе и то “Јожеф Атила” Купусина, “Младост” Пригревица, “Жарко Зрењанин” Апатин и “Киш Ференц” Свилојево

У конкуренцији девојчица након победа у полуфиналним утакмицама састале су се у финалу Апатинке и Пригревчанке. Победнице општинског такмичења су ученице О.Ш. “Жарко Зрењанин” из Апатина које су у финалној утакмици са 2:0 у сетовима победиле одбојкашице О.Ш. “Младост” из Пригревице.

У конкуренцији ученика дечаци О.Ш. “Јожеф Атила” из Купусине су освојили прво место. Они су са 2:0 у сетовима победили у финалу одбојкаше, ученике “Киш Ференц” из Свилојева.

Победници општинског такмичења за школску годину 2018-2019 годину ученице О.Ш. “Жарко Зрењанин” Апатин и ученици О.Ш. “Јожеф Атила” из Купусине су стекли право учешћа на окружном такмичењу које ће бити одржано током месеца марта у Кули.

Одбојка је последњих 10 година најмасовнији школски спорт у Србији међу основцима,а тако је и последњих 10 година у општини Апатин,јер углавном сваке године учествују све школе на општинском такмичењу у обе конкуренције.

Такмичење у одбојци је сјајно организовао Савез за школски спорт општине Апатин уз подршку Спортског савеза општине Апатин. Технички организатор овог такмичења је био одбојкашки клуб Апатин.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *