ЦРВЕНИ МЕТЕО-АЛАРМ ЗБОГ СНЕГА И НИСКИХ ТЕМПЕРАТУРА

APATIN IZBOR IZ ŠTAMPE VESTI

Данас се очекују нове снежне падавине, које ће у појединим деловима земље, посебно на подручју западне, југозападне и јужне Србије, довести до повећања снежног покривача и за 40 центиметара.

Падавине ће се појачати после подне. Мање падавина биће само на северу земље.

Све важније саобраћајнице за сада су проходне, а возачима се саветује опрез.

Издат је црвени метео-аларм за подручје Београда, западне Србије, Шумадије, Поморавља, југоисточне, југозападне Србије и Косова. Наранџасти метео-аларм на снази је у Банату, Срему и источној Србији, а жути у Бачкој.

Наранџасти метео-аларм значи да су прогнозиране опасне временске појаве које могу проузроковати материјалну штету и бити опасне по људе и животиње. Црвени метео-аларм значи да је време врло опасно и да нанета штета може бити велика.

До суботе ујутру у Београду ће пасти између 15 до 30 центиметара снега.

У “Путевима Србије” тврде да су све важније саобраћајнице проходне. На терену је 2.200 путара са више од 1.200 возила, камиона и машина за чишћење снега.

Поред интензивних интервенција путара, јак мраз и ниске температуре претварају сваку влажну деоницу у лед или изражену поледицу, додаје се у саопштењу АМСС-а.

Саобраћај је тренутно умереног интензитета, али због зимских услова вожње на појединим путевима могу довести до успореног саобраћаја, са повременим прекидима, на које возачи морају бити спремни и због којих је потребно више стрпљења. У нижим пределима коловози су влажни, док се у вишим пределима на путевима може очекивати до пет центиметара снега.

Због тога из АМСС упозоравају возаче да не крећу на пут без зимске опреме, да буду одморни и имају више стрпљења.

Аутор: RTS, Tanjug

Фото: Apa Sky

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *