МУП: ПОЛИЦИЈА У СРБИЈИ ДО САДА НИЈЕ ПРОНАШЛА “КИДС ДРОГУ”

APATIN HRONIKA VESTI

Поводом информација које су се појавиле на друштвеним мрежама и у медијима да су се на тржишту у Србији појавиле психоактивне супстанце у облику жвака, такозвана кидс дрога и снус, Министарство унутрашњих послова је издало саопштење у којем обавештава јавност да полицијски службеници Министарства унутрашњих послова приликом проналаска било које супстанце за коју посумњају да је дрога исту одузимају, након чега се врши даље вештачење у Националном центру за криминалистичку форензику како би се утврдило да ли се ради о психоактивној супстанци, односно дроги.

“Полицијски службеници Министарства унутрашњих послова у претходном периоду нису пронашли такозвану кидс дрогу, а разне дроге у облику разнобојних таблета које подсећају на бомбоне се појављују већ деценијама. Снус је дувански производ и не налази се на Списку психоактивних контролисаних супстанци који је одређен Правилником о утврђивању Списка психоактивних контролисаних супстанци, што значи да није дрога”, пише у допису МУП-а.

Даље у саопштењу се наводи да је сходно наведеном, потребно да родитељи разговарају са својом децом и да их упозоре на све опасности са којима се могу суочити и да упозоре децу да уколико дођу у контакт са оваквим супстанцама исте не узимају.

“Полицијски службеници Министарства унутрашњих послова посебно прате безбедносну проблематику у школама и у зони школа и у складу са тим предузимају све потребне мере и радње на сузбијању свих облика криминалитета, а спроводе и низ превентивних активности везаних за борбу против дрога. Молимо родитеље, као и остале грађане да пре дељења оваквих информација посредством друштвених мрежа, исте доставе најближој полицијској станици”, стоји у допису Министарства унутрашњих послова.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *