ОДЛИЧНИ РЕЗУЛТАТИ ПРИГРЕВАЧКИХ ШАХИСТА

APATIN BOKS FUDBAL KOŠARKA SOMBOR SPORT VESTI

Први део такмичарске сезоне у Бачкој лиги за шахисте окончан је вођством Раванградских ајкула из Сомбора који су остварили све четири победе и јесен дочекују са водеће позиције. Друго место заузима Врбас који је три пута тријумфовао и једном одиграо нерешено, Бездан има деве победе и два ремија, док су на четвртој позицији шахисти Пригревачког шаховског клуба са учинком од две победе, један пораз и једном су одиграли нерешено.

Пригревчани су на основу свега приказаног, али и по речима новог председника Бојана Томашевића задовољни учинком. Пре почетка сезоне основни циљ је био да се избори опстанак, јер су непосредно пре старта Пригревчани остали без прерано преминулог Бранислава Ристовског који је обављао функције председника и капитена, а уједно је био и најуспешнији играч. Буквално последњих дана прелазног рока клуб је изненада напустио и Андреј Стојановић који то ни једног часа није најављивао, па су се пригревачки шахисти нашли у веома незавидној позицији. Ове недаће натерале Пригревчане да брзо реагују па су за председника изабрали младог Бојана Томашевића који се на овој незахвалној функцији показао као веома успешан. Успео је да веома брзо окупи и консолидује екипу, па су клубу приступили Никола Зорић из Апатина и Иван Ђанић из Сонте, али и поред тога ређали су се пехови све до последњег кола. Тек против Младости у Оџацима екипа Пригревице је била комплетна и то се одразило на учинак, јер је остварена убедљива победа од 4,5:1,5.
–Kако тренутно ствари стоје, на најбољем смо путу да већ у првим колима јесењег дела решимо све дилеме око опстанка, односно обезбедимо висок пласман на табели. И поред силних проблема који су нас пратили успели смо да остваримо запажен резултат. Верујем у ову екипу и њихово искуство које ће допринети да сачувамо место у Бачкој лиги. Систем такмичења је специфичан, јер има мало кола па је сваки екипни пораз корак ближе опасне зоне, наглашава Томашевић који је дебитант у овом спорту, али се показао као веома успешан председник, а када је било потребно заиграо је за екипу.

Боје Пригревачког шаховског клуба током пролећног дела бранили су: Нино Сердар, Александар Остојић, Радослав Шакић, Бошко Томашевић, Никола Зорић, Јован Бањац, Иван Ђанић и Бојан Томашевић. Савладане су Полет 2 из Растине 3,5:2,5 и Младост Оџаци 4,5:1,5, нерешено против Бездана 3:3 и пораз против Раванградских ајкула 1,5:4,5. Лига се наставља почетком септембра, а Пригревчани дочекују Раднички из Торњоша екипу која за сада нема бодова, па је то вероватно прилика да се са победом отклоне све евентуалне дилеме око пласмана на табели.

Јован Бањац

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *