ЗАВРШЕНА ОБНОВА ВЕЛИКЕ САЛЕ КУЛТУРНОГ ЦЕНТРА У СОМБОРУ – НОВИ КУТАК ЗА ДЕЦУ И МЛАДЕ

KULTURA SOMBOR VESTI

Захваљујући средствима локлане самоуправе недавно је завршена реконструкција објекта бившег Дома омладине, односно зграде Културног центра „Лаза Костић“ у Сомбору, започета пре шест година.

Према речима Саве Дојића, члана Градског већа за финансије и привреду, уграђен је противпожарни систем, уведено је грејање, уређени су санитарни чворови, ентеријер сале и део дворишта, јер због тога до сада није добијена употребна дозвола. За то је из градске касе издвојено 13 милиона динара.

-За нас јесте задовољство да коночано један нови простор сви Сомборци имају на располагању, а посебно нам је задовољство да буде намењен како за децу, тако и за младе, али сматрамо да такође треба да употпуни и све оне недостајуће капацитете за културно-уметничка друшта, плесне групе и све оне који се баве културом, како аматерске, тако и са професионалне стране – каже Душанака Голубовић, градоначелница Сомбора.

Весна Шашић, директорка КЦ, истиче да су највећи мотив да се сала отвори била сомборска деца и најавила да ће од октобра ова сала бити сала позоришта за децу и младе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.