КРЕНУЛИ РАДОВИ НА РЕКОНСТРУКЦИЈИ ГЛАВНЕ УЛИЦЕ У ПРИГРЕВИЦИ

APATIN EKONOMIJA VESTI

Дугонајављивана реконструкција улице Вука Караџића у центру Пригревице коначно је кренула, а механизација изабраног извођача почела је са уклањаањем бетона и асфалта са постојећих тротоара. Планирани рок за завршетак прве етапе радова је половина лета, а посао је вредан 5 милиона динара.

Након више година чекања да крене ова инвестиција, коначно почињемо да реконструишемо ову улицу. За почетак радимо десну страну, а након тога мислим да ћемо успети да уредимо документацију како би током лета наставили са радовима и на другој страни. Оно што је био највећи проблем сво ово време јесте управо та документација која је недостајала, изјавила је председница општине Апатин Дубравка Кораћ приликом обиласка радова.

-Надам се да ће мештани Пригревице коначно добити улицу какву заслужују и да ће то бити заиста једна лепа инвестиција за општину, а пре свега за Пригревицу. Вредност првог дела инвестиције је око пет милиона динара, а средства су комплетно обезбеђена из буџета општине Апатин, изјавила је председница. Она је најавила и изградњу православног храма као део грађевинских радова који ће у овом месту кренути током ове године.

-Ово је само део планираног уређења центра у овом месту. Оно што се планира у Пригревици и надам се да ће бити реализовано, односно макар започето у току ове године јесте градња Православне цркве. То је нешто што чекамо већ доста дуго. Имала сам прошле недеље разговоре са представницима Православне цркве, где су свештеници потврдили да је у плану да се до краја ове године излију темељи цркве. Тиме ће онда центар Пригревице добити неки свој прави облик. Оно што је до нас јесте да се ураде бехатон стазе, да се постави мобилијар како би се добила форма главне улице, изјавила је председница општине.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *