РАКАСУ У ЦРВЕНКИ ПРИЗНАЊЕ ЗА НАЈБОЉИ РИБЉИ ПАПРИКАШ

APATIN DRUŠTVO SOMBOR SRBIJA VESTI

У организацији Туристичког удружења Црвенка протеклог викенда на црвеначком излетишту “Поток” одржано је такмичење у кувању рибљег паприкаша, “Меморијал Анте Марас Маки”. Ове године надметало се шездесет кувара, а титулу најбољег понео је Пригревчанин Милош Ракас.

-Организација је била одлична, а конкуренција сваке године све јача, каже Ракас. Такмичење у Црвенки је међу првима које се организује у Округу, а Милошу како каже, служи као припремни период за Отворено првенство Апатина у кувању рибљег паприкаша.
-Ипак је титулу најбољег, код куће и најтеже освојити. Што због домаћег терена, али и мајстора који се сваког јула окупе у Апатину. Ту су Бараћ, Ловрић, Хам, чувени кувари из Апатина, али и други који због овог специјалитета долазе за рибарске вечери из иностранства. Све доказани прваци и мајстори. Kонкуренција је увек жестока, а у одлуци за прво, друго и треће место одлучују нијансе, каже Ракас.

Милош је поред дипломе, пехара и признања најбољег кувара, од организатора као награду примио бакарни котлић и ногаре за спремање рибљег паприкаша.

1 thought on “РАКАСУ У ЦРВЕНКИ ПРИЗНАЊЕ ЗА НАЈБОЉИ РИБЉИ ПАПРИКАШ

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *