ЈЕДАНАЕСТ УЧЕНИКА ИЗ ОПШТИНЕ АПАТИН ИЗБОРИЛО ПЛАСМАН НА РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ У ШАХУ

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

У Сомбору је одржано школско окружно такмичење у Шаху на којем су учествовали млади шахисти из основних школа са подручја Западнобачког округа. Апатински школски спорт представљало је 22 ученика из Апатина, Сонте и Пригревице који су у одвојеним конкуренцијама по разредима, остварили фантастичан резултат освојивши једанаест првих места. Од тог броја, ученици ОШ “Жарко Зрењанин” Апатин су освојили осам, а ђаци ОШ “Иван Горан Ковачић” из Сонте три прва места.

У конкуренцији девојчица прва места су освојиле: Леа Кокаи (први разред), Анђелија Радишић (други разред), Јована Шашић (трећи разред), Јелена Куриџа (четврти разред) и Ања Куруц (осми разред).

У мушкој кокуренцији прва места су освојили: Михајло Сикимић (први разред), Михајло Стојановић (други разред), Душан Стојаковић (трећи разред), Бојан Голубовић (четврти разред), Лука Ракић (пети разред) и Далибор Матин (шести разред). Свих једанаест поменутих ученика је обезбедило пласман на републичко такмичење, које се наредног викенда одржава у Београду.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *