МЛАДИ СОНЋАНСКИ ГЛУМЦИ ПРЕД ПРЕПУНОМ САЛОМ ПРЕМИЈЕРНО ИЗВЕЛИ ПРЕДСТАВУ “НОВИ СВЕТ НА КАКАВ СМО НАВИКЛИ”

APATIN KULTURA VESTI

Млађа група Драмског студија Центра за културу и образовање из Сонте синоћ, 16. марта 2023. године у сеоском Дому културе је премијерно извела представу „Нови свет на какав смо навикли“. Комад који су синоћ пред препуном салом Дома културе одиграли млади глумци аматери из Сонте је четврта верзија поменуте представе, а уједно, ово је и најмлађа глумачка постава која је до сад играла овај текст. У представи играју: Рената Грађански, Невена Шегрт, Теа Аугустиновић, Адриан Пишонић, Милица Матовић, Теона Беговић, Никола Вереш, Анђела Бутковић, Анђела Тадијан и Ива Брдарић. Апотписује Никола Добријевић, костим и шминка су дело Каролине Лукић, док су тон и светло у надлежности Саре Смиљанић.

Директор “Цекос-а”, Никола Добријевић који потписује адаптацију и режију представе, за радио “Дунав” је рекао да су се млади глумци изузетно добро снашли на сцени и додао да је публика након премијере задовољна напустила салу.

-Наша млађа драмска група је синоћ премијерно одиграла представу „Нови свет на какав смо навикли“ и било је одлично. Све је прошло добро, имали смо велику посећеност а млади глумци су нас позитивно и пријатно изненадили, тако да смо баш задовољни. Текст „Нови свет на какав смо навикли“ настао је пре нешто више од 10 година и дело је младих сонћанских аутора, тада чланова прве генерације локалних глумаца аматера, док су још радили као Драмска трупа „Иште Позор“. Ово је четврта верзија поменуте представе, а поред сонћанских глумаца, изводили су је и чланови Драмског студија одраслих Културног центра Апатин и аматери из студија “Арс либери” из Бачке Паланке. По први пут смо одлучили да поново радимо неки текст који смо играли, а ово је уједно и најмлађа глумачка постава која је до сад играла овај комад, казао је је Добријевић.

Он је додао да ће представа „Нови свет на какав смо навикли“ највероватние почетком априла бити одиграна у Апатину, и нагласио да и старија група драмског студија Центра за културу и образовање из Сонте припрема нову представу.

-Наши најмлађи чланови ће ову представу извести у оквиру Општинске смотре драме за децу, која ће почетком наредног месеца бити одржана у Апатину. Планирамо и нека гостовања по околним местима, а учествоваћемо и на такмичењима и фестивалима. Премијеру нове представе ће ускоро имати и старија драмска група ЦЕКОС-а, која ради “Хасанагиницу”. То је заправо наша адаптација базирана на мотивима народне песме, Симовићеве драме, али и неких догађаја из наше свакодневне реалности. Врло брзо ћемо изаћи са датумом првог извођења овог комада, закључио је Никола Добријевић.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *