SVETSKI PRVACI U BASKETU 3 NA 3 SUTRA NA OTVARANjU TERENA U APATINU

APATIN KOŠARKA OSTALI SPORTOVI SPORT SRBIJA VESTI

Otvaranje sportskih terena u dvorištu apatinske gimnazije zakazano je za sredu 13.09.2017 tačno u podne. Pored predstavnika lokalne samouprave, na otvaranju će prisustvovati direktor Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nedeljko Kovačević, pokrajinski sekretar za omladinu i sport Vladimir Batez i basketaši Srbije koji su osvojili titulu prvaka sveta u basketu 3×3 u Gvangdžuu (Kina).
Ekipa sa novosadskom Limana Dušan Domović-Bulut, Dejan Majstorović, Marko Ždero i Marko Savić  osvojili su i premijerno izdanje SP 2012. godine u Atini, dok su 2014. poraženi od Katara u finalu u Moskvi. Na krov sveta su se vratili 2016. pobedivši u velikom finalu Sjedinjene Američke Države 21:16, a koš za pobedu postigao je najbolji basketaš planete Dušan Domović Bulut, tri minuta pre isteka vremena!
Predstavnici lokalne samouprave pozivaju sportske rekreativce, klubove, kao i sve građane opštine Apatin da svojim prisustvom sutra u 12 časova uveličaju ovaj događaj. Podsećamo sve da nakon svečnog otvaranja terena KZM organizuje takmičenje u šutiranju trojki.

баскеташи

Izvor-SO Apatin