МИНИСТАР ВАЊА УДОВИЧИЋ И ДРЖАВНИ СЕКРЕТАР ПРЕДРАГ ПЕРУНИЧИЋ ПОСЕТИЛИ АПАТИН

APATIN SPORT VESTI

• МИНИСТАР УДОВИЧИЋ ДОБИО ДРЕС „МЛАДОСТИ“ СА БРОЈЕМ 4

У посети Апатину данас су били Вања Удовичић, Министар омладине и спорта Републике Србије и Предраг Перуничић, државни секретар за спорт. Они су са Миланом Шкрбићем, председником општине Апатин, потпредседницом општине Апатин Дубравком Кораћ и другим представницима локалне самоуправе посетили стадион Фудбалског клуба „Младост“. Присуствовали су тренинзима деце и омладине која се баве фудбалом. Том приликом Министар Удовичић је примио на поклон дрес „Младости“ са бројем четири.

-За нас у Апатину је данас посебан дан, поготово за наше спортисте, јер су нам у посети Министар Вања Удовичић и државни секретар Предраг Перуничић, познати бивши спортисти. Добро је да људи који су прошли светска такмичења и освајали медаље данас брину о спорту, могу да помогну и разумеју проблеме у спортиста и спортских радника. Захвалио бих им се што су одвојили време да посете Апатин и наш спортски комплекс Стадион „Младост“. Имамо и Спортски савез који је у бољим временима имао 27 клубovaа, а данас их је 54, са члановима свих спортских дисциплина. Можемо да се похвалимо и да, као општина са свега 25000 становника, имамо четири спортске хале. Општинским средствима поправили смо две хале у нашим селима са циљем да што више деце тренира у њима. Као општина одвајамо онолико средстава колико можемо а, нажалост, немамо их много. Желимо да их одвојимо од улица и сачувамо од порока и мислимо да је то и програм Владе, министарства спорта и нас на локалним самоуправама, да се заједно томе посветимо. Око мене су млади људи који ће сутра да преузму рад. И они су на свој начин били спортисти и срећа је што се разумемо. Имамо исти став према развоју спорта у будућности, рекаo је Милан Шкрбић, председник општине Апатин, обраћајући се гостима.
Он је са министром и државним секретаром разговарао о спортским објектима у апатинској општини. Нагласио да је општина поносна што има Кајак клуб на Дунаву као најстарији спортски клуб у Апатину и бројне садржаје на води. Додао је да је публиковано неколико књига о спорту у Апатину као вечни споменар на људе који су дали свој допринос развоју спорта у апатинској општини.

-Драго ми је да сам данас овде у посети Апатину, општини са великом спортском традицијом, која је дала велики број олимпијаца, репрезентативаца, али и даје невероватне могућности за развој рекреативног, аматерског, школског, па и професионалног спорта. Настављамо обилазак локалних самоуправа градова и села, акцију коју смо покренули пре нешто више од две године, са жељом да видимо са којим реалним изазовима се суочавају мањи клубови. Знамо да управо са оваквих места, са оваквих терена, настају велики шампиони. Јачањем како спортске инфраструктуре и развијањем локалних клубова, омогућавамо спортистима да се остваре и грађанима да се баве рекреацијом. Из те једне веће базе можемо очекивати и наше врхунске спортисте. Општина која је велики акценат дала на омладинску политику, и на томе им се посебно захваљујем, са врло снажном Канцеларијом за младе, активним омладинским клубом, локалним акционим планом који је врло искоришћен и са свим механизмима које даје омладинска политика са активним организацијама, врло снажним ђачким парламентом, је показатељ и пример како једна општина са дугом традицијом може у свим сегментима да се оствари. Да пружи могућност младима и деци да размишљају о својој будућности, али и садашњости, на територији своје локалне самоуправе. Хвала Милану и његовој помоћници Дубравки, првенствено на повећаном буџету за спорт ове године, где се јасно показује та тенденција улагања у спорт. Али првенствено, да из ове базе у овом клубу који је у нижем рангу такмичења са великим бројем деце, где су се деца вратила у клуб, пошаљемо јасну поруку да данас размишљамо о будућности, о нашем подмлатку, о нашој деци и да се можемо надати квалитетнијој и просперитетнијој будућности, рекао је министар Вања Удовичић.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *