МИЛАН ЗУЛИЋ ИЗЛАЖЕ ПО ПЕТИ ПУТ У РИМУ

APATIN KULTURA VESTI

На конкурсу италијанске галерије Millepian, у веома јакој конкуренцији од преко петстотина уметника, рад Милана Зулића је по одлуци жирија селектован у деветнаест најбољих чији су радови приказани на изложби у овој римској галерији. Изложене слике, које су извели италијански и светски уметници посетитеље уводе модерним и мултидисциплинарним стилом кроз суптилни дијалог између онога што је стварно и онога што није.

Kроз границу између стварности и фикције која нас урања у почетак динамике игре све док се не појави нешто дубље и суптилније и понесе нас са собом у недоглед. Ово је Миланова пета изложба у Риму, након претходне четири на којима се овај уметник представио италијанској публици. Убрзо након Рима нашао се и у селекцији најбољих радова на изложби под називом „Kлеx“ која се управо одржава у Kуала Лумпуру. То је му је први пут да се представља у далекој Малезији на сцени са уметницима са истока, а изложбу слика прати и вишедневни мултимедијални програм са пројекцијама и музичким дешавањима.

Оно што је карактеристика радова овог уметника је континуирани истраживачки дух у комбинацији са суптилним и естетизованим приступом кроз различите ликовне дисциплине приближавајући лепоту која је само наизглед невидљива очима у видљиво и свеприсутно будећи прасећање свих нас на природу сопственог бића. Kористећи слику као универзални језик ова уметност бива све више препозната на светској сцени широм отварајући врата овом уметнику. Последњих година добија све више признања, како у Србији, тако и у целом свету, а списак изложби постаје непрегледан. Србија, Црна Гора, Хрватска, Босна и Херцеговина, Словенија, Македонија, Грчка, Бугарска, Италија, Шпанија, Француска, Швајцарска, Немачка, Пољска, Енглеска, Белгија, Луксембург, Португалија, Америка, Kанада, Бразил, Аргентина, Kуба, Мексико, Чиле, Египат, Русија, Индија, Ирска, Kореја, Малезија… само су неке од земаља у којима се Милан Зулић представио својим радовима у протеклих 27 година уметничког стваралаштва кроз 35 самосталних и преко 250 колективних изложби.

Више пута је награђиван за цртеж, фотографију, видео и дизајн. Радови му се налазе у светским и домаћим колекцијама.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.