РАТКО БОГИЋ, ПРЕДСЕДНИК ООСИР: МЕРЕ ВЛАДЕ ЗАШТИТИЛЕ ПЕНЗИОНЕРЕ

APATIN DRUŠTVO VESTI

Влада Републике Србије предузела је одређене мере заштите пензионера од пандемије вируса ЦОВИД-19, односно, короне. Овим мерама пензионери су били у карантину скоро осам седмица.
И апатински пензионери морали су поштовати одлуку Владе о ограниченом кретању. Шта о предузетим мерама мисле, питали смо Ратка Богића, председника Општинске организације Савеза инвалида рада.

-Ми смо Општинска организација инвалида рада и у саставу смо Савеза инвалида рада Војводине коју чине 34 општине, а такође, кроз Покрајинску организацију, спадамо у састав Савеза Србије. Међу својим члановима имамо инвалиде рада и, наравно, пензионере. Наши пензионери су поздравили одлуке Владе јер да није било њих и да се нису придржавали пола нас не би било данас овде. У Апатину, а и шире, сем Зајечара, Ниша и Ваљева, у свим Домовима за старе сачувани су корисници, нико није оболео. Сачувала нас је нова власт, али захваљујући нашој дисциплини. Ми смо поштовали мере и поздрављамо их. Можда је било мало теже овима у Београду јер су они као у инкубатору, али ми у Апатину ипак имамо дворишта. Ја поздрављам те мере као и сви пензионери чланови ове организације и захваљују се на помоћи од 4000, на пакетима хране, хемије. Овде код нас донирали су и пакете пољопривредних производа. Никад се то до сада није десило. Општина је обезбедила маске. Здравље је најважније а општина увек чини све да заштити пензионере, каже Ратко Богић.

ОО Савеза инвалида рада спада у невладине организације, није на буџету општине и издржавају се од чланарине. Редовно аплицирају за средства по конкурсима и на тај начин реализују годишње планове рада. Имају добру сарадњу са локалном самоуправом.

-Ми фантастично сарађујемо са нашом општином, а боље не радити ако ниси добар са локалном самоуправом. Ми смо њихови, а они су наши. Не сарађивати са општином, а бити њихова организација нема никаквог смисла. Имамо одличну сарадњу са потпредседницом општине Дубравком Кораћ са којом редовно контактирамо. Увек нам излази у сусрет колико је у могућности и у оквиру закона и нашег статута, каже Богић и додаје, – Пензионери Апатина су задовољни. Сад се ближе избори, ми смо ванстраначка организација, па нек виде ко је шта учинио и тако гласају.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.