IZLOŽBA LIKOVNIH RADOVA DECE IZ SVIH OBJEKATA PU „PČELICE“

APATIN KULTURA VESTI

U Galeriji „Meander“ postavljena je tradicionalna izložba radova dece iz Predškolske ustanove „Pčelica“. Na izložbi su prikazani radovi dece iz svih devet objekata „Pčelica“, vaspitnih grupa sa teritorije cele opštine. Ova izložba se nadovezuje na upravo završene 22. Dane dečjeg stvaralaštva održane početkom sedmice.

– U PU „Pčelica“ biramo temu Dana dečijeg stvaraštva, a onda je to obično i tema likovnih radova dece. Ni ovog puta mališanima nije bilo teško crtati jer nam je tema Dana bila „Sa detetom kroz svet“ gde su ih vaspitačice upoznale sa našom zemljom, ali i drugim zemljama sveta. Dogovorili smo da tema likovne izložbe bude „Na krilima dečije mašte“, a kako su deca „putovala“ po svetu, crtala su sve ono o čemu su učila i razgovarala onako kako su zamislila. Radovi su prelepi i pozivamo naše sugrađane da posete izložbu, rekla je Biljana Mandić, direktorica PU „Pčelica“.

Da je dečija mašta neiscrpna vidi se na izloženim radovima. Putovali su vozovima drugarstva, posetili Afriku, Ameriku, Rusiju Španiju, Francusku i mnoge druge zemlje, obišli Ajfelov toranj, bili faraoni, putovali u balonu, avionu, brodu, stigli do svemira, jeli čudesno voće, družili se sa životinjama, prolazili ispod duge. Obišli su sve predele do kojih mogu doploviti na krilima svoje neiscrpne mašte.

Izložba će biti postavljena do 1. juna ove godine.