“ISPRAVNO VOZILO – BEZBEDNO VOZILO”

APATIN DRUŠTVO VESTI

U cilju pripreme vozila za bezbednije učešće u saobraćaju, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije, u saradnji sa Auto-moto savezom Srbije i Asocijacijom tehničkih pregleda vozila, u periodu od 24. do 28. juna 2013. godine, u vremenu od 07 do 20 časova, sprovešće preventivno-propagandnu akciju pojačane kontrole saobraćaja pod nazivom “Ispravno vozilo-bezbedno vozilo”.

Osnovni cilj akcije je da se besplatno proveri tehnička ispravnost vozila, kako bi se uočene neispravnosti blagovremeno otklonile, a time ostvarili povoljni preduslovi za bezbedno odvijanje saobraćaja. Osim pomenutog, znatno bi se povećao stepen ispravnosti vozila na našim putevima.

Za vreme sprovođenja akcije, saobraćajna policija će vršiti pojačanu kontrolu vozila i vozača, posebno na putevima i ulicama u naseljenim mestima, a vozačima ukazivati na značaj ispravnosti vozila u saobraćaju, posebno uređaja za upravljanje i zaustavljanje, uređaja za spajanje vučnog i priključnog vozila, pneumatika, svetlosno-signalnih uređaja i uređaja za pogon na sabijeni ili tečni gas, kao i poštovanja pravila saobraćaja. Vozačima kod kojih nisu uočene tehničke neispravnosti preporučiće se besplatna kontrola tehničke ispravnosti vozila.

Za uočene tehničke neispravnosti na vozilu, tokom sprovođenja akcije, saobraćajna policija će vozače upozoravati da iste otklone ili ih upućivati na liniju tehničkog pregleda radi detaljnijeg pregleda vozila i eventualnog otklanjanja neispravnosti na vozilu, a uz napomenu da je kontrola tehničke ispravnosti vozila besplatna i preporuku gde može da se izvrši, osim za vozila kod kojih se utvrdi neispravnost uređaja za upravljanje i zaustavljanje, koja će biti isključena iz saobraćaja i biti preduzete mere prekršajnog progona protiv vozača.

Saobraćajna policija će, nakon završetka akcije, pojačano vršiti kontrolu tehničke ispravnosti vozila uz dosledno sankcionisanje prekršaja i isključivanje iz saobraćaja tehnički neispravnih vozila.

Punktovi gde se mogu izvršiti tehnički pregledi vozila u Apatinu i Prigrevici:

AMSS “Apatin” – Somborska 60
“Stojanović” doo – Dimitrija Tucovića br 101
“Slodes” – Stevana Sremca br 5
“STŠ” – Prigrevački put bb
“Biser plus” – Prigrevica – Staparski put br 92

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *