ДАНИЈЕЛА ОБРАДОВИЋ: ВРАТИЛИ СМО СЕ УОБИЧАЈЕНИМ АKТИВНОСТИМА

APATIN KULTURA SOMBOR VESTI

Данијела Обрадовић. директор Kултурног центра у Апатину је била гост друге емисије ” Са културом је боље “. Питали смо је како су се у Kултурном центру сналазили за време ванредног стања насталог услед корона вируса.

-На жалост морали смо да откажемо 14 програма. Међу њима и представу ” фРЕНKИ И ЏОНИ ” у којој играју Слобода Мићаловић и Игор Ђорђевић. Надамо се да ћемо за ову представу добити нови термин у септембру.- рекла нам је Данијела Обрадовић.
Седмог јула прекинуто је ванредно стање па нас је интересовало како се почело опет са радом у Kултурном центру.

Ми смо у амфитеатру у парку организовали приказивање цртаног филма за децу јер смо хтели да почнемо од деце која су била изузетно ускраћена кад су овакви догађаји у питању. И изложбе су почеле да се нормално организују. Отварања су сваког другог опетка. са почетком у 19 часова. Питали смо и о тренутним збивањима на шта је наша гошћа одговорила:

-Протеклог понедељка је био Дан музике, Тим поводом смо имали два концерта и предавање. Kонцерт су одржали учаници Основне музичке школе ” Стеван Христић “, а имали смо и рок вече. Предавање о историји музике са освртом на рокенрол је одржао Добрица Бата Веселиновић. Завршен је и књижевни конкурс за кратку причу. Померили смо доделу награде за новембар. Селектор је био писац Мухарем Баздуљ, а стигло је 140 прича из Србије и 15 из иностранства. Морали смо и дисквалификовати 11 прича због превелике дужине, а дужина је ограничена.
-Сазнали смо и да ће у јулу и августу бити филмских представа, а право покретање биоскопа се очекује у октобру. Наравно, ако све буде у реду и ако се то буде могло.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *