РАСKОШАН ВРТ РАДАKОВИЋА KАО СЕЋАЊЕ НА ВОЉЕНУ ЖЕНУ

APATIN DRUŠTVO VESTI

У првој акцији Радио Дунава „За најлепшу башту и терасу“ одржаној пре две године прво место је заузеo врт породице Радаковић, који је тада угланом одржавала Радојка Радаковић, супруга, мајка и
бака, која је нажалост преминула. Њен супруг Томо Радаковић наставио је да одржава овај раскошан врт са преко 300 врста биљки на 400 квадратних метара, јер, како каже, тиме одржава сећање на преминулу супругу, која је више деценија била посвећена њиховом животном окружењу.

Иако сам остао без супруге свако дрво и цвет ме подсећају на наше године живота и природном окружењу којем је моја Рајка годинама сваки дан посвећивала посебну пажњу. Са сваког путовања она је доносила биљке које су се зачудо под њеном сталном бригом примале и у овом нашем поднебљу-прича Томо Радаковић, којег је посетила еко екипа Радио Дунава, и уверила се да је све прелепо, као што је било пре две године.

Томо каже да упркос радном ангажовању стигне да најмање два сата посвети заливању биљки у јутарњим сатима а у предвечерје почиње уређење врта.-Није ми тешко јер сам уз супругу почео и сам да уживам у сваком цвету. Она је у дворишном делу највише волела мушкатле и њима посвећујем посебну пажњу. За такве осећаје нема довољно речи и објашњења-каже нам наш саговорник.
При крају наше овогодишње акције „За најлепшу башту и терасу“ замолили смо Тому да уместо супруге Радојке, уручи награде онима који су ове године слали своје предлоге.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *