ЧИТАОНИЦА „ЛАЗА КОСТИЋ“ У СОМБОРУ ОБЕЛЕЖАВА ГОДИШЊИЦУ СМРТИ ПОЗНАТОГ СЛИКАРА САВЕ СТОЈКОВА

DRUŠTVO SOMBOR SRBIJA SVET VESTI

Срспска читаоница „Лаза Костић“ у Сомбору, у знак сећања на свог комшију, пријатеља, добротвора и почасног председника Саву Стојкова, а поводом годишњице његове смрти организује 19.августа програм посвећен познатом сомборском сликару Сави Стојкову (29.март 1925-20.август 2014). Тога дана (четвртак) пре подне у 10 сати планирано је полагање цвећа на гроб Саве Стојкова,док ће у 19 сати бити уприличено отварање изложбе радова Саве Стојкова и отварање Читаоничке књижнице.Биће представљени и предлози о иницијативи да Српска читаоница и Завичајно удружење Срба
„Коријени“ подрже започету иницијативу око отварања Галерије „Сава Стојков“ у Сомбору, те да једна улица у граду добије име Саве Стојкова.
У читаоници ће 20.августа бити организоване радионице за децу (за предшколце од 9 до 9,45,за основце од првог до четвртог разреда од 10 до 10,45 и за основце од петог до осмог разреда од 11 до 11,45 сати).Са децом ће радити Тина Тркуља, професор ликовне културе и академски сликар из Сомбора. За то време родитељи могу да погледају изложбу, Читаоничку књижницу и да се друже у Читаоничком бифеу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.