АПАТИНСКИ АТЛЕТИЧАРИ НАСТАВИЛИ НИЗ УСПЕШНИХ НАСТУПА НА ТАКМИЧЕЊИМА У ЗЕМЉИ И ИНОСТРАНСТВУ

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Чланови Атлетског клуба Апатин су после прошлонедељног успешног наступа на Првенству Србије на 10 км на путу где је Ђуро Борбељ освојио титулу шампиона Србије, наставили су овог викенда (24. и 25. 09.) са низом успешних наступа на тркама у земљи и иностранству (Берлин, Рума, Београд, Калемегдан)

Најбољи апатински атлетичар Ђуро Борбељ, наступио је на 4. Међународном Румском полумаратону где је освојио вицешампионску титулу са одличним резултатом 1 сат 8 минузта и 33 секунде из а такмичара из Кеније Стенлија Кипрута. У Руми је наступило још неколико чланова АК Апатин од којих је већина освојила медаље у старосним категоријама. Саша Антић освојио је прво место у категорији М50, Зоран Радичанин (1 сат 25 минута и 26 секунди) и Жива Вијоглавин (лични рекорд 1 сат 32 минута и 39 секунди) остварили су пласман на друго и треће место у категорији М40. Снежана Милошевић (1 сат 39 минута и 29 секунди) остварила је победу у својој категорији Ж50, Немања Ђурић остварио је тријумф као члан штафете у трци 3х7 километара. У полумаратонској трци наступио је и Игор Бакош који је оборио лични рекорд са резултатом 1 сат 33 минута и 28 секунди.

У Београдском парку Ташмајдан је у суботу 24.9, увече одржана штафетна трка 2х800 метара у оквиру манифестације Be Active, у којој су другом место у укупном пласману остварили чланови АК Апатин Александар Стајић и Мирослав Пешић, на такмичењу су наступили у пару и Радомир Топличанин и Александар Максимовић.

На Калемегану је одржан традиционални ултрамаратон самопревазилажења где је у трци на 6 сати тријумфовао Зоран Марковић са претрчаних 69 километара, док је у трци на 12 сати вицешампионску титулу освојио Зоран Шкорић са претрчаних 86 километара и 895 метара.

У Берлину је одржан један од највећих светских маратона где је наступило преко 45 хиљада учесника међу којима су била и три члана АК Апатин који су истрчали одличне трке на нивоу својих личних рекорда, маратонску стазу од 42 километра и 195 метара Предраг Пего Вејин истрчао је за 3 сата и 15 минута, Милан Маринковић 3 сата 8 минута и Александра Тодоровић 3 сата 47 минута.

У Шабцу је у организацији АШК Темпо Шабац одржан 5. Госпојински атлетски митинг на којем су наступили у великом броју наступили млади чланови Атлетског клуба Апатин и Атлетског клуба Омладинац Пригревица предвођени тренером Бојаном Томашевићем, најуспешнији наступ имала је Софија Бујић која је освојила друго место у дисциплини скок у даљ из зоне скоком од 3 метра и 50 центиметара.

Наредног викенда апатинске атлетичаре очекују наступи на Зрењанинском полумаратону и на полумаратону у Крагујевцу.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *