Najnovije vesti
Početna » VESTI » APATIN » AKCIJA „EUROBANKE“ I FONDACIJE „ ANA I VLADE DIVAC“
AKCIJA „EUROBANKE“ I FONDACIJE „ ANA I VLADE DIVAC“

AKCIJA „EUROBANKE“ I FONDACIJE „ ANA I VLADE DIVAC“

Zahvaljujući  projektu „Veliko srce“ koji zajednički realizuju Fondacija “Ana i Vlade Divac” i “Eurobanka”, sredstvima prikupljenim istoimenom humanitarnom karticom, uređeno je igralište u dvorištu vrtića „Maslačak“ Predškolske ustanove „Vera Gucunja“ u Somboru.
Donatorskim sredstvima u iznosu od 1,2 miliona dinara, postavljen je novi mobilijar, a stari je obnovljen, kako bi deca tokom igre bila bezbedna i bezbrižna.
Predstavnice donatora, Aleksandra Kecojević ispred Fondacije “Divac” i Magdalena Tatić, ispred “Eurobanke”, istakle su da se zajednički projekat „Veliko srce“ sprovodi osam godina.
-Do sada smo renovirali 46 dečjih igrališta u vrtićima širom Srbije.Sredstva za ovaj projekat se izdvajaju korišćenjem naše kartice koja je napravljena u saradnji sa Fondacijom „Ana i Vlade Divac“. Korišćenje kartice banka se odriče dela prihoda i donira za renoviranje igrališta u školskim i predškolskim ustanovama-kaže Magdalena Tatić, direktor Sektora za kredite fizičkih lica u „Evrobanci“.
Nemanja Sarač, član Gradskog veća Sombora za kulturu i obrazovanje, zahvalio se na donaciji i istakao da lokalna samouprava u saradnji sa PU „Vera Gucunja“ kontinuirano radi na poboljšanju usluga ove ustanove.
-Lokalna samouprava je u proteklom periodu proširila kapacitete dogradnjom objekta u Sportskoj ulici, uredili smo dvorišta u vrtićima i enterijere ustanova kako bi doprineli kvalitetnijim sadržajima u vrtićima. Sve to činimo rukovodeći se idejom da je ulaganje u obrazovanje ne samo najhumanije i najmudrije, nego je kao ulog na najduže staze i najisplativije- naglasio je Sarač.

Autor: Radio Dunav

Radio Dunav Apatin 98.7 Mhz

Postavi komentar

Your email address will not be published.

Redakcija radio Dunava zadržava pravo da ukoliko ih proceni kao neumesne obriše komentare koji sadrže bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede, uvrede na račun autora teksta ili članova redakcije ili bilo kakav drugi nezakonit sadržaj.
Scroll To Top