ДОЗВОЛЕ ЗА КРЕТАЊЕ ОНИМА КОЈИ ОБАВЉАЈУ УСЛУГЕ ПОМОЋИ У КУЋИ

VESTI

Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања започело је процес издавања дозвола персоналним асистентима, домаћицама/неговатељицама које су радно ангажоване, као и особама које су са корисницима директно уговориле услугу, односно које корисник директно плаћа за услуге храњења, облачења, давања терапије и слично за време полицијског часа.

Потврде се издају и члану породице који се брине о другом члану породице коме је потребна помоћ, и то само у случају уколико не живе на истој адреси.

Да би остварили право на добијање потврде заинтересовани грађани морају да се јаве апатинском Центру за социјални рад на маил адресу info@csrapatin.rs, apatin.csr@minrzs.gov.rs или путем телефона 025/772-047 и 025/772-451. Од података је потребно припремити ЈМБГ, адресе становања пружаоца и примаоца услуге и контакт телефон. Центар за социјални рад ће након обраде података захтев проследити надлежном министарству, а локална самоуправа ће издавати потврду.

Потврда ће се преузимати у Центру за социјални рад и важиће искључиво за релацију доласка до корисника и враћања од корисника за време полицијског часа. За лица старија преко 65 година потврде се неће издавати.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *