ЗЛАТО ЗА АПАТИНСКЕ МАЖОРЕТКИЊЕ НА „5678“ ФЕСТИВАЛУ

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Секција апатинских мажореткиња постоји од октобра 2017. године, а већ након годину дана од оснивања освојиле су своје прво злато. Такмичење је одржано пре око недељу дана у Београду, у Сава центру, у оквиру 5678 Фестивала. Апатинке су овим сјајним одличјем потврдиле да су, као и њихове другарице из Сонте, итекако талентоване за мажорет плес. Прве године постојања секцију у Апатину похађало је 17 девојчица, да би већ после овогодишњег уписа тај број био увећан на 34.

– Први наступ смо имале пре годину дана у Сонти, у оквиру Новогодишњег програма у школској хали. Убрзо после тога, кренули су наступи, како у околини Апатина, тако и широм земље. Крајем маја наступиле смо на Петроварадинској тврђави, ревијални наступ на ЕП у Сокобањи имале смо у септембру, у јуну месецу наступиле смо на градској плажи у Апатину, такође на Апатинским рибарским вечерима, а у октобру и на отварању ЕП у куглању, као и на Дунавском Полумаратону. Биле смо део манифестације Сунчана јесен Апатина, а узеле смо учешће и на Фестивалу цвећа у Кули,сумирају резултате свог рада у секцији апатинских мажореткиња.

Како кажу у секцији апатинских мажореткиња, највећу захвалност дугују својим првим тренерима, Валентини Звонар и Розали Курта, као и данашњим тренерима, Матеи Видаковић и Сари Видаковић.

– Ова година је била веома успешна за нас из више аспеката. Поред подршке коју смо добиле, почела је озбиљнија промоција мажорет плеса града Апатина, закључују перспективне апатинске мажореткиње.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.