У АПАТИНУ ОБЕЛЕЖЕН МЕЂУНАРОДНИ ДАН ПОСВЕЋЕН ОСОБАМА СА ПОСЕБНИМ ПОТРЕБАМА И ИНВАЛИДИТЕТОМ

APATIN POLITIKA VESTI

Поводом обележавања 3. децембра, Међународног дана посвећеног особама са посебним потребама и инвалидитетом, председник општине Апатин, Милан Шкрбић организовао је пријем за представнике удружења, представнике апатинског Центра за социјални рад те корисника Дневног боравка за особе са физичким инвалидитетом и интелектуалним потешкоћама при овом центру из Апатина.

Шкрбић је поздрављући окупљене изразио захвалност што су се одазвали његовом позиву да заједно обележе 3. децембар у Апатину. Према његовим речима, циљ данашњег пријема је жеља да се укаже на значај и потребу унапређења квалитета живота особа које живе са инвалидитетом, али и порука јавности којом би се подигла свест о проблемима  те важности  укључивања особа са са инвалидитетом и интелектуалним потешкоћама у све аспекте живота.

Председница Друштва за дечију и церебралну парализу општине Апатин, Марија Богић захвалила се локалној самоуправи на пријему, Центру за социјални рад, запосленима у одељењу Дневног боравка и свима онима који пружају подршку удружењима и корисницима како би им свакодневни живот учинили бољим и садржајнијим.

Николина Сучевић, директорка Центар за Социјални рад се такође захвалила председнику општине и локалној самоуправи на организовању данашњег скупа и подсетила на изложбу радова корисника Дневног боравка у галерији Меандер, која је постављена до 14. децембра.

Након пријема, инклузивни хор у којем учествују корисници Дневног боравка извео је припремљене композиције након чега су уз пригодан коктел и послужење упознати са историјом здања, скупштинском салом у којој се одржавају седнице локалног парламента, али и другим подацима које су им пружили председник општине и запослени у локалној самоуправи.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.