ЗЕЧИЈАДА- КУЛИНАРСКИ СПЕКТАКЛ НА ЈЕЗЕРУ АРКА ПОРЕД АПАТИНА!

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

Сутра ће се на језеру Арка поред Апатинa одржати незабораван кулинарски догађај под називом “Зечијада”. Ова јединствена манифестација окупиће страствене куваре који ће се такмичити у две категорије: спремању зеца испод сача и кувању зечијег паприкаша.

Ова гастрономска авантура почиње у 13 сати пристављањем сача од зечетине, док се за кување зечијег паприкаша такмичари припремају сат времена касније. Сви учесници ће имати прилику да демонстрирају своје кулинарско умеће и презентују своје јединствене рецепте за спремање зечетине.

Почетак догађаја је заказан за 13 сати. У 16:30 часова жири ће узети узорке припремљених јела како би оценио њихов укус, текстуру и презентацију. Након темељног дегустирања, у 18 сати ће се одржати свечано проглашење победника и додела заслужених награда.

Организатори су обезбедили све што је потребно такмичарима, котизација износи 3000 динара, а у њу је укључено 3 килограма зечетине, место за кување, сто са прибором за 6-8 гостију, хлеб, тесто, лук, награде и узбудљив музички програм.

На такмичарима је да донесу своје сачеве, котлиће и ногаре, као и гас, дрва, посуђе и зачине потребне за кување. Сваки кувар има слободу да изрази своју креативност и вештине како би освојио срца жирија и посетилаца.

У забавном делу програма биће организовано такмичење у хватању зеца, издржљивости – држању купуса, као и изложба и продаја расних зечева. Контакт телефон 062 855 9947.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *