АПАТИН ПРВИ ПУТ ДОМАЋИН “СПОРТСКИХ ИГАРА МЛАДИХ”

APATIN DRUŠTVO VESTI

Апатин је данас први пут домаћин “Дунав осигурање спортских игара младих”, манифестацијe која се у оквиру пројекта “Караван радости и пријатељства” већ десету годину заредом организујe у више градова и места Србије. Свечано отварање игара одржано је на тргу “Никола Тесла”, где је запаљен пламен пријатељства, а у име Локалне самоуправе, деци која учествују у манифестацији, односно ученицима основних школа са територије Апатина се обратио Радован Ђукић, заменик председнице општине Апатин.

-Желим да ове премијерне “Спортске игре младих” у Апатину протекну у духу слогана “Караван радости и пријатељљства”, на најбољи могући начин, у срећи, весељу, радости и игри. Јер нема ништа лепше и битније од дечијег осмеха, и то је оно због чега ми одрасли морамо да радимо и да се несебично дајемо. Много је битно да сви заједно будемо социјално и друштвено одговорни према себи и својим ближњима, јер само тако можемо да победимо и једино тако ваши осмеси могу да дођу до изражаја, поручио је Ђукић.

Директор такмичења Филип Комарица се захвалио општини Апатин, што је приступила “Каравану радости и пријатељства”, а потом позвао малишане да се угледају на Милицу Занзе, која је као један од победника “Спортих игара младих”, промотер данашњег такмичења у Апатину.

-Захваљујем се Локалној самоуправи и Спортском савезу општине Апатин што су нам пружили руку и приступили “Каравану радости и пријатељства. Хавала деци, родитељима, учитељима и наставницима што су препознали нашу интенцију и прикључили се у овако великом броју. Надам се да ћете се данас лепо забавити, уживати и следити пример ваше суграђанке Милице Занзе, која је првенствено својим људским карактеристикама а након тога и оним спортским, већ представила Апатин у најлепшем светлу, закључио је Комарица.

Након свечаног отварања манифестације, деца су предвођења маскотом игара, продефиловала центром Апатина, све до Техничке школе са домом ученика, где су одржана такмичења у пет дисциплина. Најбољи у трци на 60 метара, фудбалу, малом фудбалу, уличном баскету 3 на 3 и игри између две ватре иду на регионално такмичење које ће се одржати 12. јуна у Жабљу.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *