ZAPAŽENI NASTUPI APATINACA I SONĆANA NA ZONSKOJ SMOTRI FOLKLORA

APATIN KULTURA VESTI

Opština apatin je ove godine imala predstavnike dečijeg uzrasta na zonskoj smotri folklora. Sa opštinske smotre su se prlasirale sledeće grupe:

-GKUD Dunav iz Apatin – stariji dečiji ansambl
-KUD Ivo Lola Ribar iz Sonta – stariji dečiji ansambl

Obzirom da se obe grupe godinama uspešno predstavljaju sa izvornim stvaralaštvom tako je bilo i ove godine. Gradsko kulturno-umetničko društvo Dunav sa prikazom igara iz Like i KUD Ivo Lola Ribar sa običajem kraljica iz Sonte.

Obe grupe su imale uspešan nastup po oceni stručnog žirija koji je činio jedan član, Dejan Trifunovic, rukovodilac ansambla iz Pančeva.

Po završetku svih zonskih smotri u Vojvodini doneće se odluka koji ansambli su se plasirali na dalji nivo takmičenja. Ansamble iz naše opštine očekuje nastup na Pokrajinskom festivalu u Vrbasu u septembru.

– Jako smo zadovoljni nastupom naše dece u Kuli. Obe grupe iz opštine Apatin su se predstavile sa svojim igrama koje neguju godinama u nazad tako da je bilo za očekivati da nastupi budu ušpesni. Cekamo odluku zirija za dalji prolazak u nadi da će biti povoljna za nas.- rekao je Nemanja Borojević, umetnički rukovodilac GKUD Dunav.