СКУПШТИНА ОПШТИНЕ АПАТИН- ЈКП “НАШ ДОМ” ПОСЛОВАО СА 5,7 МИЛИОНА ДОБИТИ

APATIN POLITIKA SOMBOR SRBIJA VESTI

Скупштина општине Апатин, на данас одржаној 32. седници усвојила је Извештај о годишњем програму пословања ЈKП „Наш Дом“ Апатин за 2018. годину, са извештајем овлашћеног ревизора. Одборницима се обратио директор овог предузећа Небојша Смиљанић, који је у свом реферату рекао да је извештај о реализацији годишњег програма пословања урађен на основу финансијских показатеља из Годишњег финансијског извештаја за 2018.годину.

-У 2018. години у овом јавном предузећу остварени су укупни приходи у износу од 292.602.614. дин, са чиме је премашен план од 289.300.000 и постигнут учинак од 101,14 %. рекао је Смиљанић. Према његовим речима укупни расходи су били 286.870.154. динара, на основу чега је остварен нето добитак у износу од 5.732.460. динара.

Из овог извештаја се може закључити да је у фокусу пословања ЈKП „Наш Дом“ за 2018. годину било пружање квалитетне услуге у производњи и дистрибуцији пијаће воде. Прошле године се у касу овог предузећа слило 135,5 милиона динара од наплате воде и канализације. За услуге чишћења и механизације ово предузеће је инкасирало 58 милиона динара, од одржавања путева 14 милиона, а од погребних и услуга одржавања зеленила, „Наш Дом“ је приходовао ближе 44 милиона динара.

На финацијски извештај позитивно је мишљење дао и ревизор који каже да извештај приказује истинито и објективно, по свим материјално значајним питањима, финансијски положај ЈKП са стањем на дан 31.12.2018. године, резултате његовог пословања и новчане токове за годину завршену на тај дан, у складу са Законом о рачуноводству и рачуноводственим прописима важећим у РС.
Одборници Скупштине општине Апатин дали су сагласност и на измену Одлуке о условима за утврђивање права на регрес трошкова ужине ученицима основних школа са подручја општине Апатин у којој се досадашњи новчани износ са 800,00 динара, повећава на 1000,00 динара.

Усвојен је Предлог Одлуке о изменама и допунама Одлуке о регресирању трошкова превоза ученика и студената са подручја општине Апатин, Предлог Одлуке о скидању усева са пољопривредног земљишта у јавној својини Републике односно општине Апатин а које се налази на територији општине Апатин као и Предлог Одлуке о завршном рачуну буџета општине Апатин за 2018. годину.

Скупштина је на данашњем заседању усвојила предлог Решења о отуђењу грађевинског земљишта за које је обављена јавна лицитација, Предлог Решења о отуђењу грађевинског земљишта путем непосредне погодбе ради озакоњења. Усвојен је предлог закључка о измени Статута Установе за стручно оспособљавање одраслих Апатин као и Измене и допнуне Статута месних заједница са територије општине Апатин.

А.Д

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *