ПОДРШКА МИНИСТАРСТВА ОМЛАДИНЕ ГРАДУ СОМБОРУ

EKONOMIJA SOMBOR VESTI

За пројекат младих 2,1 милиона динара

МИНИСТАРСТВО омладине и спорта одобрило је граду Сомбору пројекат „Млад се промени за посао покрени „ , а уговор су пописали Вања Удовићић, ресорни министар и Антонио Ратковић, заменик градоначелнице Сомбора. На јавном конкурсу за подршку јединицама локалне самоуправе у спровођењу омладинске политике на локалном нивоу, граду Сомбору одобрен је пројекат за реализацију активности за развијање услуга и механизама који поспешују предузетнички дух, запошљивост и запосленост младих кроз међусекторску сарадњу.

Сомборски пројекат оцењен је са највише бодова, и за њега је одобрен износ од 2.196.000 динара,а рок за реализацију активности је 31. јануар 2019 године.

У сарадњи са Сомборским едукативним центром (СЕЦ), Сомборским омладинским бумом и Школом за основно образовање одраслих до јануара наредне године, млади ће имати прилику да буду учесници низа активности, као што су обуке за дефицитарна занимања, тренинг за јачање компетенција за радни ангажман у организацијама цивилног друштва, обука за покретање сопственог бизниса, обука за писање пројеката финансираних из средстава ЕУ и других међународних фондова.

Све активности реализоваће Канцеларија за младе са партнерима Сомборским едукативним центром, Сомборским омладинским бумом и Школом за основно образовање одраслих.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *