OTVOREN NOVI TERAPIJSKI BLATNI BLOK U BANJI JUNAKOVIĆ

APATIN DRUŠTVO SOMBOR SRBIJA SVET VESTI VOJVODINA

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin i predsednik opštine Apatin dr.Živorad Smiljanić danas su u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju „Banja Junaković“ u  Apatinu, otvorili novi terapijski blatni blok. Ukupna vrednost radova iznosi 13 miliona dinara, a opremanjem je unapređen zdravstveno-banjski turizam primenom prirodnih lekovitih činilaca – termomineralne vode i peloida-blata, te je tako podignut nivo konkurentnosti ove ustanove na domaćem i inostranom tržištu.

Vasin je izjavio da je u toku ralizacija projekta po kojem bi svaka banja u Vojvodini po uzoru na one u Hrvatskoj, Sloveniji, Mađarskoj koje veoma uspešno sprovode medicinsko banjski turizam trebalo da dobiju ovakav blatni blok.

-Srećni smo što banja Junaković dobija sadržaj koji će omogućiti da i ovako kvalitetna ponuda ove banje bude još kvalitetnija. Mi smo u ovaj projekat uložili 13 miliona dinara, udružili smo sredstva sa opštinom Apatin i danas smo u prilici da otvorim blatni blok i nadam se da će on pomoći da tretman bolesnika bude još kvalitetniji, rekao je Vasin.On je ocenio veoma uspešnom saradnju koju njegov sekretarijat ima sa opštinom Apatin.

-Saradnja pokrajinske vlade i opštinske uprave Apatin koju vodi  dr.Živorad Smiljanić je dugi niz godina odlična. Samo iz sekretarijata na čijem sam ja čelu, a to je Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova, u prethodne tri ipo godine, po raznim osnovama iz oblasti turizma, saobraćaja preduzetnicima i privrednicima iz Apatina usmereno je skoro 60 miliona dinara rekao je Vasin.

Predsednik opštine Apatin, dr Živorad Smiljanić se zahvalio Pokrajinskoj vladi i sekretaru Vasinu na doniranim sredstvima i istakao značaj ove uspešne saradnje.-Ovo je još jedna radna pobeda vezana za banju Junaković. Želim da se zahvalim Izvršnom veću Vojvodine koji je u naš grad uložilo značajna sredstva.  2004. godine smo od Izvršnog veća dobili 200 miliona dinara kako bi  banju vratili u život. Izgradnjom najvećeg velnes centra koji smo započeli ,  iz pokrajine smo dobili više od 3 miliona evra, a u gradu stotine miliona za infrastrukturu. Još jednom se zahvaljujem lično gospodinu Vasinu podpredsedniku vlade  i pokrajinskoj vladi, rekao je Smiljanić i dodao kako će ovaj blatni blok upotpuniti ponudu banje.

Otvaranje terapijskog blatnog bloka Banja Junaković, Miroslav Vasin. Otvaranje terapijskog blatnog bloka Banja Junaković, Miroslav Vasin. Otvaranje terapijskog blatnog bloka Banja Junaković, Miroslav Vasin. Otvaranje terapijskog blatnog bloka Banja Junaković, Miroslav Vasin. Otvaranje terapijskog blatnog bloka Banja Junaković, Miroslav Vasin. Otvaranje terapijskog blatnog bloka Banja Junaković, Miroslav Vasin. Otvaranje terapijskog blatnog bloka Banja Junaković, Miroslav Vasin. Otvaranje terapijskog blatnog bloka Banja Junaković, Miroslav Vasin. Otvaranje terapijskog blatnog bloka Banja Junaković, Miroslav Vasin. Otvaranje terapijskog blatnog bloka Banja Junaković, Miroslav Vasin.