PREDAVANJE NA TEMU PROBLEMATIKE ZAVISNOSTI I MARGINALNIH GRUPA U APATINSKIM SREDNJIM ŠKOLAMA

APATIN DRUŠTVO VESTI

U petak 29. septembra u Tehničkoj školi sa domom učenika u Apatinu, kao i apatinskoj gimnaziji, održaće se predavanje na temu senzibilizacije javnosti po pitanju problematika zavisnosti i marginalnih grupa.

Predavanje organizuje Udruženje građana „Za Apatin“, a predavači će biti predstavnici Udruženja građana „Stijena“ iz Zagreba“ i Udruženje građana „Restart“ iz Novog Sada.

Program sa satnicom:

10.20h – 11.05h Preventivni program u Tehničkoj školi sa domom učenika, Apatin, za učenike III i IVrazreda.
Predavači su članovi udruženja “Restart” i rehabilitacionog centa “Duga” iz Novog Sada

12.50h – 13.35h Preventivni program u Gimnaziji “Nikola Tesla” i Srednjoj građevinskoj i drvoprerađivačkoj stručnoj školi u Apatinu, za učenike IV razreda.

Predavači su članovi udruženja “Restart” i rehabilitacionog centra “Duga” iz Novog Sada

14.00h – 15.30h Razmena iskustava, dalji plan pomoći korisnicima i izjave za medije u kancelariji za sastanke, javnog preduzeća “Putničko pristanište i marina”

Predavači su: članovi udruženja “Stijena” iz Zagreba; članovi udruženja “Restart” i rehabilitacionog centra “Duga” iz Novog Sada; predstavnici Centra za socijalni rad iz Apatina; predstavnici verskih zajednica; doktori iz Opšte bolnice “Dr Radivoj Simonović” Sombor i Doma zdravlja iz Apatina; predstavnici nadležnih organa za narkotike, Kancelarije za mlade i Kulturnog centra.