ЗА ДЕЦУ СА ПОСЕБНИМ ПОТРЕБАМА ЦЕНТАР ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД ОТВАРА СЕНЗОРНУ СОБУ И ЛОГОПЕДСКО-ДЕФЕКТОЛОШКИ КАБИНЕТ

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

Као вид подршке и помоћи родитељима и деци са посебним потребама у развоју, општина Апатин у сарадњи са Центром за социјални рад креће са пројектом опремања сензорне собе и логопедско-дефектолошког кабинета, а пројекат би требао бити реализован до краја године. О овом пројекту за апатинске медије, говориле су директорка Центра за социјални рад Николина Сучевић и председница општине Апатин Дубравка Кораћ.

У апатинском Центру за социјални рад се већ неколико година уназад прате потребе деце предшколског и школског узраста које се односе на посебне видове подршке, као и логопедске и дефектолошке третмане. Праћењем рада интерресорне комисије, као и броја деце и родитеља који су нам се обраћали за додатну подршку дошли смо до сазнања да имамо око 40 деце наведеног узраста којима би био неопходан додатан логопедски и дефектолошки третман. Уз подршку локалне самоуправе обезбеђена су средства за опремање сензорне собе и за опремање логопедско-дефектолошког кабинета. Циљ нам је да овај пројекат реализује до краја ове године. Центар за социјални рад ће ангажовати логопеда, дефектолога и сензорног терапеута, а коришћење ове врсте услуге биће потпуно бесплатно за сву децу која буду имала потребу да је користе – рекла је Сучевић.

Пројекат вредан милион динара ће бити реализован у просторијама Дневног боравка ЦСР у улици Светог Саве у Апатину.

Општина Апатин улази у један озбиљан и дугорочан пројекат са циљем да помогнемо родитељима деце са одређеним сметњама у развоју. Идеја је да при Центру за социјални рад организујемо рад дефектолога, логопеда, психолога и педагога који би деци били на услузи радним данима током поподневних часова и где бисмо избегли потребу родитеља да децу одводе у Сомбор за такве услуге. Општина ће у наредна три месеца у ту услугу, односно опремање адекватног простора, уложити око милион динара. Средства су предвиђена ребалансом и надам се да крећемо са инвестицијом већ након наредне скупштине – навела је председница општине Апатин Дубравка Кораћ.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.