APATINSKI SOCIJALISTI ORGANIZOVANO NA MITINGU U SUBOTICI

APATIN SOMBOR SRBIJA STRANAČKA HRONIKA SVET VESTI VOJVODINA

Koalicija Socijalistička partija Srbije – Jedinstvena Srbija održala je juče izbornu konvenciju na trgu u centru Subotice.Građanima su se obratili Ivica Dačić, lider SPS-a, Dragan Marković Palma, predsednik JS i Joška Broz, osnivač Komunističke partije.Konvenciji su prisustvovali mnogobrojni članovi i simpatizeri SPS iz apatinske opštine kao i kompletno rukovodstvo OO SPS Apatin.

– Naša zemlja je dosta toga izgubila u proteklim decenijama i zato sada moramo da učinimo mnogo krupnih koraka da bi svi naši građani, bez obzira na veru ili ideološko opredeljenje živeli dobro. Ideje slobode, jednakosti i socijalne pravde nikad neće izgubiti na značaju, naprotiv, one imaju sve veću snagu – poručio je Ivica Dačić. -Ono za šta se mi zalažemo je u suštini u srcu i duži svakog čoveka a to je da se školuje i leči besplatno, da dobije radno mesto i živi u miru, zato ako bi neko želeo da glasa za sebe to će moći da uradi glasajući za nas.

Po mišljenju Dragana Markovića Palme, predsednika JS, Subotica ima sjajan strateški potencijal i položaj, koji nije dovoljno iskorišten.

– Razočaran sam prizorom koji sam video dolazeći u Suboticu, na nekadašnjim velikim fabrikama krovovi su popadali, a okružuju ih koprive i korov. Njihovi kapaciteti moraju ponovo da se ožive i da tu budu mesta za nove radnike – istakao je Dragan Marković Palma.

Subotica je značajna i za predstojeće pokrajinske izbore, koji će po mišljenju Dušana Bajatovića, po svom ishodu i rezultatu biti veoma zanimljivi i uticaće na formiranje republičke Vlade.

– Očekujem da će veliki broj lista proći i da će SPS ostvariti veoma dobar rezultat, jer mi na političkoj sceni nemamo neprijatelje već samo protivnike – rekao je Dušan Bajatović. – Došlo je vreme buđenja borbene levice, vreme kada treba da razmišljamo dugoročno, da radimo na reindustrijalizaciji Srbije, jer su strane investicijee dobre ali moramo angažovati sve svoje domaće potencijale.

Izvor: OO SPS Apatin

SPS-Subotica sps subotica 3 SPS-Subotica 2