ВРАЊСКИ “СПИЛИТ” У ХАЛИ БИВШЕ ФАБРИКЕ “ЗАСТАВА СПЕЦИЈАЛНИ АУТОМОБИЛИ” У СОМБОРУ ОТВОРИО НОВИ ПОГОН

EKONOMIJA SOMBOR VESTI

СКЛАПАЈУ НАМЕШТАЈ И ИЗВОЗЕ У МАЂАРСКУ

На две линије ради четрдесетак радника,у плану још 80

ФИРМА за производњу намештаја „Спилит“, која ради у скопу „Нефа“ групације из Врања, недавно је у Сомбору отворила погон за скапање тапацираног намештаја. Према речима Маријана Богдановића, директора погона “Спилит”, у хали бивше фабрике “Застава специјални аутомобили”, на две линије тренутно ради четрдесетак радника на пословима склапања и тапацирању намештаја, односно угаоних гарнитура, намењених за Мађарску, Аустрију, али и за домаћи продајни ланац.

-Полако се уходавамо и још увек примамо нове раднике, који се обучавају кроз посао, уз искусне мајсторе врањске фабрике.Најпре смо почели са двадесет људи, па како се посао ширио,ангажовано је исто толико. Планирамо да запослимо још 80 радника и да уведемо трећу линију за производњу намештаја- каже Богдановић и наглашава да је пласман на домаћем и иностраном тржишту обезбеђен.

Иначе, „Спилит“ је сопственим новцем преуредио једну од “Заставиних” хала и допремио нове машине за склапање намештаја.У менаџмету истиче да ће се у наредном периоду, када запосле и обуче довољан број радника, сви делови намештаја производити и склапати у Сомбору.

Градоначелница Сомбора Душанка Голубовић је изразила задовољство отварањем погона и понудила пословодству сву логистичку помоћ града.

-Свако радно место за нас је драгоцено, те из тог разлога можете рачунати на пуну подршку града, како при добијању субвенција и конкурисању за њих, тако и за све остале техничке ствари на које можемо утицати-казала је Голубовићева.

КОНКУРС

СВИ који желе да конкуришу за радно место могу да се пријаве преко Филијале НСЗ у Сомбору или да своју понуду доставе на портирницу предузећа-напомиње директор Богдановић.

1 thought on “ВРАЊСКИ “СПИЛИТ” У ХАЛИ БИВШЕ ФАБРИКЕ “ЗАСТАВА СПЕЦИЈАЛНИ АУТОМОБИЛИ” У СОМБОРУ ОТВОРИО НОВИ ПОГОН

  1. I oni ne ispunjavaju obecanje kao i predhodni zakupci zastave,ni prvu platu nisu isplatili,sad su rekli dace biti do 30 maja.mozda.ne znam zasto svi rade po tom kalupu,otvorico firmu i raditi dok god budemo zavlacili radnike da im ne damo pare.ja s nesrecnik koji je kod proslih ostao kratak dve plate,a kod ovih za sad jednu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *