ВЕЧЕРЊЕ БОГОСЛУЖЕЊЕ У АПАТИНСКОМ ХРАМУ ПОЧИЊЕ У 15 ЧАСОВА

APATIN DRUŠTVO VESTI

У борби против ширења корона вируса, Влада Републике Србије пооштрила је мере које се односе на спречавање пораста оболелих од Ковида-19. Епархија бачка Српске Православне Цркве позива вернике да – у циљу спречавања ширења короновирусне заразе – у потпуности поштују мере које је донела Влада наше земље, укључујући и долазак у храмове на света богослужења.

Полицијски час jе од јуче, 22. марта 2020. године продужен, те је на снази забрана кретања од 17 часова до 5 ујутру. Поступајући у складу са упутствима државних органа, Епархија бачка је саопштила да ће – почев од 22. марта, и убудуће – вечерња богослужења у свим храмовима у Апатину и Сомбору бити померена, односно да ће од понедељка до петка, као и недељом, вечерња богослужења почињати у 15 часова.

Једна од новоуведених мера Владе Србије јесте да у затвореном простору не може боравити више од пет особа. Богослужења ће се, до даљег, одвијати редовно, по устаљеном поретку и типику, али уз минимално присуство верног народа унутар храмова. По могућностима парохијских цркава, верници могу приступати светом Причешћу у порти храма, у редовима, са обавезним размаком од бар једног метра између самих верника. Верни неће остати ускраћени за молитвено заступништво: епископи и свештеници ће се молити Живом Богу да Он, по Свом изобилном милосрђу, подари што скорије избављење од искушења и исцељење и утеху свима људима, стоји у допису Епархије Бачке.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *