ЈКП “НАШ ДОМ” ДЕЗИНФИКОВАО ПРЕКО 200000 КВАДРАТА ЈАВНИХ ПОВРШИНА

APATIN EKONOMIJA SOMBOR SRBIJA VESTI

Екипе ЈKП “Наш Дом” обавиле су дезинфекцију преко 200000 квадратних метара јавних површина у свих пет насељених места општине Апатин.

Вечерас је завршен први круг дезинфекције у Сонти, Свилојеву и Kупусини, док су претходне две вечери на чишћењу и дезинфекцији тимови ЈКП-а радили у Апатину и Пригревици.
Успели смо да у пар дана третирамо све јавне површине на којима је већа фреквенција грађана, све са циљем како би спречили ширења вируса короне. Ово је први круг дезинфекције коју ћемо обављати у циклусима и на начин да свако место у нашој општини у одређеним временским размацима буде дезинфиковано. За разлику од осталих места у Србији, у апатинској општини се поред стамбених блокова, домова здравља, тротоара, тргова, уличног мобилијара, чисте и дезинфикују и саобраћајнице, посебно делови са пешачким прелазима. На овом послу су се добровољно ангажовали пољопривредници из ових места који са својим тракторским прскалицама несебично помажу у борби против ширења вируса, каже Небојша Смиљанић, директор ЈKП “Наш Дом” из Апатина.
Према његовим речима допринос и помоћ мештана из ових месних заједница веома је значајна.

У акцију су се укључили секретари месних заједница који су анкетирали грађане расположене да се прикључе акцији. Они ће убудуће планирати ове послове у својим местима, каже Смиљанић.

– ЈKП “Наш Дом” ће пружати логистичку подршку, обезбеђивати препарат за дезинфекцију који је на бази хлора, као и мобилне тимови који са атомизерима и малим прскалицма третирају улазе у објекте, тротоаре, канте за смеће, клупе и сав други мобилијар са којима грађани свакодневно долазе у контакт.

Посао је велик јер “Наш Дом” поред села апатинске општине, свакодневно дезинфикују јавне површине у Апатину.

Без престанка смо на терену јер је хигијена у овом тренутку од кључне важности. У неким другим условима овај посао би обављало много више људи него што је тренутно ангажовано. Већина данима не одлази са посла, и има веома мало времена за одмор, каже Смиљанић. Он је рекао да је упркос тешкој ситуацији већина запослених само стручним, професионалним и пожртвованим односом према послу успева да обави ове задатке.

Смиљанић је рекао да ово предузећe наставља са начином рада који је актуелан од почетка новонастале ситуације са корона вирусом, односно да ЈKП „Наш Дом“ од увођења ванредног стања поред чишћења редовно обавља и друге активности, као што су одвоз смећа и свега другог што се тиче јавне хигијене и уређења града.

Он наводи да су запослени опремљени свим потребним средствима како би се заштитили од корона вируса.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *