ВЛАДА СРБИЈЕ ПОЗВАЛА СВЕ СЛОБОДНЕ ЛЕКАРЕ И МЕДИЦИНАРЕ ДА СЕ ВРАТЕ У СРБИЈУ И ПОМОГНУ

APATIN EKONOMIJA SOMBOR SRBIJA VESTI

-Услед растућег притиска на здравствени систем, у жељи да се на време припремимо, позивамо све слободне здравствене раднике да се врате”

Влада Србије упутила је позив здравственим радницима из дијаспоре да се јаве ради евиденције око потенцијалне помоћи Србији у борби са епидемијом корона вируса.

Програм “Тачка повратка”, у сарадњи са Министарством спољних послова и дипломатско-конзуларним представништвима Србије и уз подршку Програма Уједињених нација за развој (УНДП), позива слободне медицинске раднике и раднице у иностранству да пријаве своју расположивост уколико су спремни да се, ако устреба, привремено врате и својим знањем, искуством и вештинама помогну у борби са епидемијом корона вируса у Србији.

-Услед растућег притиска на здравствени систем, у жељи да се на време припремимо и подржимо борбу за очување живота и здравља грађана Србије, позивамо све слободне здравствене раднике и раднице, лекаре, медицинске сестре, медицинске техничаре и друге здравствене стручњаке који се налазе у иностранству, да доставе информације о својој расположивости, као и конкретном стручном знању и искуству – саопштено је из Владе.
Ове информације користиће се ради евиденције капацитета, успостављања сарадње и потенцијалног конкретног волонтерског ангажмана у обезбеђивању помоћи најугроженијим грађанима у најкраћем могућем року.

Влада Републике Србије, Програм “Тачка повратка” и УНДП позивају све који желе да одговоре на овај позив да то учине попуњавањем онлине обрасца на адреси: ТАЧКА ПОВРАТКА.

Нова запошљавања

Поред најаве да ће свим медицинарима бити повећања примања, у наредном периоду држава ће запослити додатни број лекара.

У претходних два дана ми смо ангажовали наше лекаре који су завршили медицину и волонтирали, они ће у понедељак добити уговоре, њих 568. 734 медицинске сестре ће у понедељак добити уговоре којим их додатно запошљавамо на неодређено време. Максимално ћемо се потрудити да они када су већ у оваквој ситуацији и желе да помохну, држава ће им показати колико мисли на њих – изјавио је министар здравља Златибор Лончар.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *