LEKARSKI PREGLED ZA KORISNIKE DNEVNOG BORAVKA IZ APATINA

APATIN DRUŠTVO VESTI

Danas je u sklopu svojih redovnih aktivnosti Centar za socijalni rad organizovao lekarske preglede za korisnike Dnevnog boravak za osobe sa fizičkim invaliditetom i intelektualnim teškoćama. Marina Zorić, stručni saradnik Dnevnog boravka je izjavila da je ovo još jedna u nizu akcija Centra i njihovih korisnika te najavila i druge u narednom periodu.

-Sistematski pregled je obavljen u Domu zdravlja u Apatinu na odeljenju medicine rada.Pored njega dodatno je obavljeno i EKG snimanje i kompletna provera krvne slike-, izjavila je Marina, i dodala da će tokom oktobra za korisnike biti organizovane i terapijske vežbe u Banji Junaković.

-Početkom oktobra u saradnji sa Rehabilitacionim centrom Banja Junaković spovodiće se terapijske vežbe za korisnike Dnevnog boravka koji će jednom mesečno odlaziti na rehabilitaciju uz pratnju i nadzor saradnika. Ovo je jedna od novina kako bi  osobama sa cerebralnom paralizom i drugim zdravstvenim poteškoćama olakšali život i uvele nove aktivnosti u program Centra.- dodaje Marina Zorić za Dunav radio.

Direktor Centra za socijalni rad, Vladimir Vukosav je izjavio da će u narednom periodu što je više moguće pokušati da približi građanima naše opštine informaciju o radu i funkcionisanju Centra za socijalni rad.

-Rešili smo da našim građanima približimo aktivnosti našeg centra, da vide i čuju ono čime se mi bavimo, ko su naši korisnici i na koji način obavljamo svoj posao.U programu novih aktivnosti Centra za socijalni rad, 1. oktobar se obeležava kao dan starih ljudi i čitav mesec je posvećen toj kategoriji. Već naredne nedelje imamo nova dešavanja i o tome ćemo naravno obavestiti građane-, izjavio je Vukosav.

Dragana Borić, saradnik usluge pomoći nege u kući, najavila je tradicionalnu manifestaciju kojom se obeležava 1. oktobar.Prema njenim rečima Centar će za svoje korisnike sledeće nedelje organizovati druženje u restoranu Šaran, gde će uz svojevrsni kulturno-umetnički program obeležiti ovaj datum.

-Za naše korisnike je to značajno jer oni rado prepričavaju takve događaje.Većina njih i ne pamte kad su poslednji put bili u restoranu, kad su se zabavili, kad im je muzika svirala i tako dalje. Ovakvim manifestacijama se rado odazovu svi korisnici naših usluga, naravno da ima i onih koji nisu u mogućnosti da pristvuju ali njih obradujemo na neki drugi način.-rekla je Dragana Borić.

Međunarodni dan starijih osoba je poseban dan za sve njih, a ovogodišnji slogan kampanje koja će se predstaviti širom sveta glas : “Zauzmi stav prema predrasudama vezanim za starenje i starije osobe”.Cilj ovog slogana je da se skrene pažnja javnosti na postojanje predrasuda vezanim za starenje i starije osobe, te da se promoviše pozitivna slika starenja kroz primere dobre prakse.

Vladimir Vukosav i Marina Zoric Centar za socijalni rad (2) Centar za socijalni rad