IZ MOG UGLA- OVO JE MEDIJSKI MRAK!

APATIN DRUŠTVO IZ MOG UGLA SOMBOR SRBIJA SVET VESTI VOJVODINA

Ovo je medijski mrak !

Porodica Pak, koju poznaje pola grada, a komšije samo kao dobre i vredne ljude, ovih dana našli su se na tapetu lokalne televizija kao udarna tema. Na njih je nasrnula druga porodica, koja je takođe poznata Centru za socijalni rad,  a televizija im ustupila udarni termin, u kome optužuju Pakove.

Umesto da pomogne jednoj i drugoj porodici tako što će ih bar uputiti  na Centar za socijalni rad, TV je iskoristila muku, bedu, siromaštvo, ometenost u razvoju i od toga napravila bombastičan prilog. Dno dna. Pakovi koji su napadnuti dugogodišnji su korisnici Centra za socijalni rad. Otac i njegova deca su spremni svakom komšiji da pomognu u fizičkim radovima, iz tuđih bašti nisu uzeli nijedan paradajz, a u ulicama Ive Lole Ribara i Nikole Tesle svih ih zapošljavaju na sitnim poslovima od čega se porodica dobrim delom izdržava. Njihovo poštenje nikada niko nije dovodio u pitanje.

Iako omteni u razvoju oni ni mrava ne bi zgazili a kamoli izazivali svađe i tuče. Pakova deca su, naprotiv, proteklih dana bili meta fizičkog napada porodice kojoj je dat prostor na lokalnoj TV. Za ovakve stvari bi neko trebao da odgovara. Da odgovara za medijski linč porodice u kojoj su svi ometeni u razvoju i kao takvi su pohađali specijalne škole za hendikepirane.

Centar za socijalni rad odmah je po objavljivanju medijske bruke i sramote, napada na Pakove, reagovao. Saslušava se jedna i druga strana. Traži se izlaz iz ove nemile situacije u kojoj su ometeni u razvoju postali medijska “mečka”.

Sramota, da vas je, što tuđu muku, bolest, na ovaj način iskorišćavate.

Verujem da u ovom slučaju Centar za socijalni rad treba da povuče zakonske korake kako bi zaštitili svoje korisnike od medijskog linča kao i svakog drugog nasilja.

Sportski, nema šta!

Dok državna selektorka u ženskoj košarci Marina Maljković, širi svoju mrežu besplatnih škola u košarci, širom Srbije, naši sportski radnici, funkcioneri i treneri, gledaju da što više preko budžeta i na deci zaradi. Naša zlatna Marina je za razliku od naših lokalnih trenera izjavila da zna da su porodice u Srbiji siromašne i da ne mogu deci da priušte plaćene treninge te je stoga odlučila sa još nekoliko trenera da organzuje besplatne škole ženske košarke.

Čast onima koji se na sportu dece nisu oparili. Znam iu one kojima roditelji daju prilično za srpske uslove velike članarine, plaćaju takmičinja i putovanja, a treneri dobijaju besplatne sale i terene.

Opet, i opšte je poznato, da su sportski funkcioneri se namnožili i od opštinskih para namirivali svoje plate, pa tek onda finasirali sport. Sada se busaju da su oni sve dali za sport, I da će posle njihove smene, se apatinski sport ugasiti.

Sarkastično pre nego je smešno.

P.S.

Uzgred od Marine bi mogli nešto da nauče. A Marina je, uzgred, poreklom od naše ličke loze, i na svoje poreklo se ponosi.

Šišanje džabe

Trava ispred privatnih kuća se u nekim ulicama šiša džabe od strane komunalaca. Ne znam koje tu odluku i kada doneo i na osnovu kojih kriterijuma su određene te ulice. Takođe ne znam zašto se napušteni placevi privatnika zarasli u korov šišaju opet za džabe. Ti vlasnici su poznati pa valjda ima sankcija koje ih mogu naterati da svoje placeve sami održavaju.

Apelujemo na lokalnu samoupravu da preispita džaba šišanje pojedinih ulica ili da donese odluku da se u svim ulicama trava šiša džabe.

Opozicija

Ima nekoliko intelektualaca i mladih u SPS koji se ni sami ne slažu sa uglavnom staračkim sastavom odbornika u svojoj stranci, čiji su ispadi na sednicama SO, na ivici dobrog ukusa. Dajte šansu njima, ako želite za nekoliko godina,  uopšte postojite.