ЛАРВИЦИДНИМ ТРЕТМАНОМ „ЦИКЛОНИЗАЦИЈА“ ЗАПОЧИЊЕ ОВОГОДИШЊУ АКЦИЈУ ЗАШТИТЕ ЗДРАВЉА ГРАЂАНА ОД КОМАРАЦА

APATIN DRUŠTVO VESTI

Прве овогодишње третманe у оквиру систематске акције заштите здравља грађана од комараца, новосадска „Циклонизација“ извешће данас и сутра, односно 27. и 28. априла 2023. године. Реч је о координираним биолошким третманима против ларви комараца, који ће из ваздуха бити изведени на изливима Дунава, Тисе и Бегеја.

-Ларвицидни третмани ће бити изведени из авиона са сувим БТИ гранулама, а на основу резултата мониторнга спроведеног поретходних дана. Данас ће бити обухваћени изливи Дунава на територији Новог Сада, Беочина, Сомбора и Апатина, док ће на територији Титела бити обухваћени изливи Дунава и Тисе. За сутра су планирани третмани на изливима Дунава на територији Бача, изливима Тисе и Бегеја на териториоји Зрењанина и изливима Тисе на територији Сенте, Чоке, Кањиже и Новог Кнежевца, објашњава Дарио Аћимовић, менаџер за односе са јавношћу „Циклонизације“.

Како наводе из овог предузећа, БТИ је високо селективни биоцидни производ који делује само на ларве комараца и не утиче на друге организме, а у случају неадекватног времена, третмани ће бити изведени у првом следећем термину са повољним метео условима.

Систематску акцију заштите здравља грађана од комараца, коју „Циклонизација“ спроводи у сарадњиу са Градом Новим Садом и другим локалним управама у Војводини, чине: мониторинг ларви и одраслих комараца, биолошки и хемијски третмани против ларви комараца са земље, воде и из ваздуха, као и третмани против одраслих форми комараца са земље, са воде и из ваздуха. Уз сталну контролу успешности свих врста третмана. Систематска акција траје од пролећа до јесени, а третмани се изводе када мониторинг покаже повећану бројност комараца.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *