ОСАМ МИЛИОНА ЗА РЕКОНСТРУКЦИЈУ СТАНИЦЕ ПОЛИЦИЈЕ

APATIN EKONOMIJA SOMBOR VESTI

Реконструкцијом фасаде и заменом спољне столарије прошле недеље су кренули радови на објекту станице полиције у Апатину, за шта је општина Апатин из буџета издвојила преко 8 милиона динара.

-Општинска самоуправа је одлучила да овај објекат реконструише у сарадњи са покрајинским Заводом за заштиту споменика, који је и надзор на овом пројекту. Циљ је да се врати у првобитно стање и на начин како је то урађено пре око 100 година, каже Јевто Милојевић, помоћник председника општине Апатин. Милојевић је напоменуо да је у поступку јавне набавке за овај посао било заинтересовано више предузећа из Сомбора и Апатина, али да је конзорцијум апатинских предузетника победио са понудом која је за 5 милиона била нижа од друге најповољније понуде.

– Драго нам је да су управо апатински извођачи успели да нађу интерес и обаве овај посао, а познајући их верујем да ће он бити урађен веома квалитетно, могуће и пре рока, рекао је Милојевић.

Извођачи радова, апатински предузетници „РБ Ентеријер“, „Ас Градња“, и предузеће „Баумид“ као најбољи понуђачи, треба да изврше санацију, која обухвата зидарске радове – малтерисање и попуњавање пукотина и оштећења, замену пропалих елемената од поцинкованог лима, олука, опшива, декоративне пластике, као и замену и уградњу спољне столарије од дрвета.

Циљ је да се конзерваторско-рестаураторским радовим на фасадним површинама и на деловима зграде отклоне оштећења како би објекат био заштићен од даљег пропадања. Пројекат санације објекта надзире Покрајински завод за заштиту споменика културе, вредност фасадних радова је 5.552.731,20 дин док је замена столарије 2.937.000,00 динара. Рок за завршетак радова је 90 радних дана.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.