БАЧKИ МОНОШТОР- ПРИЗНАЊЕ ЗА НАЈБОЉИ ТУРИСТИЧKИ ПРОГРАМ

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI ZAPADNOBAČKI OKRUG

На недавно одржаном Међународном сајму туризма у Београду, највећој манифестацији овог типа у Србији, свечано је уручено признање Удружењу грађана „Подунав“ из Бачког Моноштора, за петодневни програм идеалног одмора у Србији.

Kонкурс под називом “5 идеалних дана за одмор у Србији” расписало је и осмислило, уредништво “Сербиан Адвентурес”-а, јединственог портала за промоцију и онлине резервисање излета и путовања по Србији.
Циљ конкурса је био креирање занимљивих туристичких програма који би на атрактиван начин представили доживљај на дестинацији, локалне атракције, културу, обичаје, гастрономију и различите активности на дестинацијама у Србији. Овако обогаћена туристичка понуда Србије, са програмима који ће бити лако доступни за претрагу и онлине резервисање допринеће повећању броја туриста на дестинацијама у Србији, а самим тим и приходи од туризма.
УГ “Подунав” је за ову прилику конкурисало са програмом “Активни одмор у европском Амазону: водом, шумом и калдрмом”, који укључује активности током шест дана, са пет ноћења у сеоским домаћинствима. Програм подразумева упознавање локалног културног наслеђа кроз интеракцију са занатлијама који се баве традиционалним занатима, власницима пољопривредних газдинстава, етно-кућа, у Бачком Моноштору, као и посете УНЕСЦО Резервату Биосфере “Бачко Подунавље”, и то бициклом, пешке, коњском запрегом, вожњом чамцима. Поред тога, у програм су укључени и излет у Бездан, Сомбор и Апатин, са упознавањем знаменитости ових места. Посебно занимљива је чињеница да се кроз овај програм туристи упознају са културним наслеђем и богатством овога краја, кроз традицију Шокаца, Буњеваца, Рома, Срба, Мађара и Немаца, културним знаменитостима Сомбора и Апатина и природним богатствима шума и вода нашег дела Подунавља. Програм је намењен љубитељима природе и авантуристима, како породицама са децом, групама младих, тако и сениорским групама и организацијама које желе да проведу активан одмор у Србији – Војводини.
Kомисија је доделила признање овом програму за најбољи програм кроз којим се представљају мултикултуралност и природна баштина, а награду на Сајму, у петак 22. фебруара, је свечано преузела Туристичка организација Града Сомбора.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *