“ZLATNOM” LUKIĆU PROTIVNIK “POBEGAO” IZ RINGA, MILENKOVIĆU PRIPALO SREBRO U ŠAPCU

APATIN BOKS SPORT VESTI

Bokserski klub Apatin je za vikend učestvovao na redovnom kolu lige koje je održano u Šapcu i osvojio dve medalje, srebrnu Alekse Milenkovića i zlatnu Vukašina Lukića. Šabčani su iskoristili priliku pa su redovno kolo lige porširili na internacionalni memorijalni turnir “Živojin Rajšić” na kome su učestvovali bokseri iz Hrvatske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Srbije. Odboksovano je čak 43 meča, od čega je 5 bilo uvodnih dok je ostalih 37 borbi bodovano za osvajanje pehara i medalja na ovom prestižnom memorijalu.

U konkurenciji pionira do 50 kilograma boksovao je Aleksa Milenković koji je za protivnika imao snažnog Budvanina Pavla Božovića. Nakon izjednačenog meča, odlukom sudija zlatna medalja pripala je Božoviću dok je Milenković morao da se zadovolji osvojenim srebrom i činjenicom da je protiv reprezentativca Crne Gore imao šanse za pobedu.

Lukić Vukašin je u poslednjih nekoliko mečeva imao izuzetno teške protivnike pa je ušao u seriju poraza koju je želeo da prekine na turniru u Šapcu. Protivnik talentovanog Apatinca trebao je da bude bokser iz Pančeva Nemanja Dimčevski koji je pre gonga predao meč pa je tako ostao bez medalje na ovom turniru. Lukiću je pripalo zlato, ali ostaje žal za ne odboksovanim mečom i prilikom da pokaže koliko može ovaj mladi i talentovani momak.

Naredno kolo lige boksuje se u Somboru 19. novembra 2016. godine.