ОВЕ ГОДИНЕ У ЗАПАДНОБАЧКОМ ОКРУГУ ЗАПОСЛЕНА 71 ОСОБА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ

DRUŠTVO VESTI ZAPADNOBAČKI OKRUG

У Западнобачком округу је 2023. године радно ангажована 71 особа са инвалидитетом (ОСИ). Мере активне политике запошљавања које имају за циљ запошљавање ОСИ уз стручну и финансијску подршку државе послодавцима и незапосленима, утицале су на пораст интересовања за ангажовањем ове категорије теже запошљивих лица. Значајан број особа са инвалидитетом сваке године је у целој нашој земљи укључен у јавне радове који имају за циљ очување и унапређење њихових радних способности уз остваривање одређеног друштвеног интереса. Спроводе се у области социјалне заштите и хуманитарног рада, културне делатности, одржавња и обнављања јавне инфраструктуре и одржавања и заштите животне средине и природе.

У Западнобачком округу у 2023. години на јавним радовима је ангажована 41 особа са инвалидитетом, док су три особе из ове категорије добиле субвенцију за самозапошљавање, коју су искористиле за покретање кројачке делатности и пружање информационих услуга. Поред тога, у оквиру програма „Субвенције зараде особа са инвалидитетом без радног искуства“ запослене су 22 ОСИ, док је преко Програма намењених запошљавању особа са инвалидитетом под посебним условима посао добило још 5 ОСИ. Сви они су радно ангажовани на разноврсним пословима архивара, административаца, курира, чувара, комерцијалиста, перача возила, помоћних монтера електричне опреме, сарадника у области примењених уметности и дизајна…

Иначе, промоција мера и програма који су намењени запошљавању особа са инвалидитетом представља активност која се у Националној служби за запошљавање свакодневно спроводи у раду са корисницима услуга.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *