ДО СРЕДИНЕ ЈУЛА ЋЕ БИТИ ГОТОВА РЕКОНСТРУКЦИЈИ ПУТА СОМБОР – АПАТИН, МОСТ У СОМБОРУ ДО КРАЈА ГОДИНЕ

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Горан Весић је са градоначелником Сомбора, Антониом Ратковићем и председницом општине Апатин, Дубравком Кораћ, јуче обишао радове на путу Сомбор – Апатин.

Министар Весић је навео да је деоница пута између Апатина и Сомбора дужине 12 km, додавши да је у прошле године периоду реконструисано око 7,5 km пута, а да су тренутно у току радови на последњој деоници у дужини од 4,5 km, као и да ће исти бити готови до средине јула.

-Држава на тај начин показује да улаже и у регионалне путеве, а не само у аутопутеве и брзе саобраћајнице. Оно што нас чека у блиској будућности, то је да ћемо забранити камионима у транзиту да користе регионалне путеве, већ ће моћи да користе само аутопутеве. Такође, чека нас наплата путева првог Б реда за камионе преко 7,5 t, што значи да ћемо битно растеретити локалне и регионалне путеве и на тај начин омогућити да се они не уништавају, рекао је Весић.

Министар је између осталог, најавио и почетак реконструкције пута Кљајићево – Телечка, за шта је издвојено око 360 милиона динара, као и почетак изградње „смајли“ саобраћајнице на деоници пута Бачки Брег – Наково, који је предвиђен у току 2023. године.

Градоначелник Сомбора, Антонио Ратковић, искористио је ову прилику како би се захвалио министру Горану Весићу на посети, напоменувши да је у протеклом периоду на територији града Сомбора реализовано много пројеката, као и да ће се у будућности наставити са улагањем у инфраструктурне пројекте, од канализационих и путних, до развоја и унапређења железничке и водне инфраструктуре.

-У наредном периоду, поред реконструкције ове деонице државног пута, очекује нас и почетак радова на реконструкцији апатинског моста преко Великог бачког канала, веома битног пројекта за све грађане Сомбора, али и Западнобачког округа. Такође, очекују нас и радови на реконструкцији деонице државног пута од Кљајићева до Телечке, а у току је припрема документације за остале државне путеве који ће бити обновљени у наредним годинама, истакао је градоначелник Ратковић. Он је додао да је током прошле године на територији града Сомбора реконструисано је преко 20 km државних путева.

Изградња и реконструкција путева од великог је значаја за економски развој Града Сомбора, јер бољи путеви значајно подижу квалитет живота грађана, смањују трошкове транспорта, подстичу трговину, повећавају безбедност свих учесника у саобраћају и смањују ризик од саобраћајних несрећа.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *